News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Актуалната информация може да следите в новия сайт http://radiomilena.com/  (още ...)
22.10.2009 13:53:57


http://radiomilena.com

Черноморец-Поморие елиминира Ботев (Криводол)   (още ...)
21.10.2009 22:03:35

Отборът на Черноморец Поморие елиминира Ботев (Криводол) в турнира за купата на България „Форд Мото Пфое” след победа с 1:0 с гол от дузпа в 120-ата минута. Мачът от първия кръг на надпреварата беше наблюдаван 200 зрители на стадиона в Поморие. 90 минути не стигнаха на съперниците да си отбележат гол и спорът беше разрешен в последната минута на второто продължение от 15 минути,когато Галин Димов беше повален в наказателното поле и Любомир Божинов стреля безпогрешно от бялата точка. След последния сигнал гостите се нахвърлиха върху главния съдия Христо Христов /СтЗ/, но охранителите и служебните лица го спасиха от саморазправа. Футболистите на „Ботев” пробваха да си излеят гнева и върху униформените пазители на реда,но бяха озаптени навреме.

Културни пластове до 9-ия метър под земята откриха в Минералните бани  (още ...)
21.10.2009 17:35:02

Извършените през 2009 г. геоложки сондажи и археологически анализи показват, че в Минералните бани край Бургас дълбочината на културните пластове е над 9 м. Там вече излизат находки от ІV-І хил. преди Христа. При следващи проучвания се очаква откриването на ранни съоръжения, свързани с обитаването на района около минералните извори, използвани от хората и приемани за свещени от най-дълбока древност.
Днес на Минералните бани се проведе пресконференция на открито, по време на която бяха съобщени любопитни данни за резултатите от археологическите проучвания на този обект. След усърдна работа през топлите месеци на 2009 г. древните терми са почти разкрити. 

Пътен възел Бургас – Север е отворен за движение  (още ...)
21.10.2009 17:16:11


Уведомяват се водачите на моторни превозни средства, че считано от днес - 21.10.09 г., пътен възел Бургас – Север е ремонтиран в участъка над железопътната линия Бургас – Поморие и е възстановено движението по него в посока Бургас – Каблешково и Каблешково – Сарафово.

Страх от ДПС в Руен   (още ...)
21.10.2009 11:19:52

Хората не се делят на турци, българи и арменци, а на почтени и непочтени, на знаещи и незнаещи, на работещи и неработещи. Това каза пред жителите на Руен вчера министърът на културата Вежди Рашидов. На 24 октомври там ще се проведат частични избори за кмет. Министърът беше посрещнат от кандидата за кмет от Политическа Партия ГЕРБ Хъкмет Сюлейман. Вежди Рашидов беше придружен от областния председател на ПП ГЕРБ Бургас и народен представител Димитър Бойчев и депутатите Иван Алексиев и  д-р Галина Милева.Всички те отговаряха на въпросите на жителите на селата Руен и Планиница.
Повечето от хората в Руен споделиха пред министъра, че се страхуват да гласуват за друга партия, освен за ДПС, тъй като местните работодатели са активисти на ДПС.

Информационен семинар се организира в Поморие за земеделските стопани  (още ...)
20.10.2009 11:52:29

На 21.10.2009 г. /сряда/ от 10.00 ч. в залата на Община Поморие ще се състои информационен семинар, организиран от Областна служба за съвети в земеделието, съвместно с Общинска служба по земеделие. Ще се разясняват начините и възможностите за кандидатстване по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес а преструктуриране” и мярка 214 „Агроекологични плащания” от Програмите за развитие на селските райони. Всеки земеделски стопанин може да бъде консултиран на място в зависимост от вида и размера на стопанството му. Мярка 141 осигурява 100% субсидия в размер на 1500 евро за една стопанска година.

Пътуващ семинар за обмяна на опит на хората с увреждания от Поморие  (още ...)
19.10.2009 21:28:06

На 14, 15 и 16 октомври 2009 г., Основната организация на хората с увреждания „Елпида” гр. Поморие организира пътуващ семинар за обмяна на опит с организациите на хората със специфични потребности от Чирпан, Велинград и  Пещера по въпросите на организационната и клубна дейност. В семинара участваха 50 членове на Основната организация на хората с увреждане. Посетени бяха Общински клуб на хората с увреждания в гр. Чирпан и Клуб „Зорница” в  гр. Велинград, Къща – музей „Пейо Яворов”, Художествената галерия „ Никола Манев”, Манастир „Св. Атанасий”, Езерото „Клептуза”, Исторически музей Велинград – Вела Пеева, Исторически музей Батак и Църквата – костница „Св. Неделя”.

Националната „СКАЙ” ТВ от Гърция с предаване за проекта „Бургас – Александруполис”  (още ...)
19.10.2009 17:15:40

Приоритетни за нашата община са проекти, свързани с развитието на туризма и леката промишленост, а не такива, които застрашават околната среда като петролопровода „Бургас – Александруполис”. Това заяви днес  в интервю за гръцката телевизия „СКАЙ” кметът на Община Бургас Димитър Николов. Според него с участието си в референдумите в Бургас, Созопол и Поморие местното население категорично е изразило позицията си против петролопровода и с този факт е запознато и българското правителство. Николов заяви още, че в крайна сметка решението за участието на България в проекта ще се вземе от държавата, но че той като кмет не може да не изрази и защити позицията и интересите на хората от морските общини в региона.

Откриха строителството на посетителски център „Поморийско езеро”  (още ...)
19.10.2009 15:10:06

На официална церемония днес,  19.10 от 11.00 ч. Община Поморие, Сдружение „Зелени Балкани” и МОСВ откриха строителството на посетителски център на комплекса от защитени територии „Поморийско езеро”, чиято цел е популяризирането на езерото като ценен природен обект, достоен да бъде опазван и посещаван от любителите на дивата природа. Посетителският център се изгражда на брега на Поморийско езеро в близост до Музея на солта в Поморие. На официалното откриване на строителните работи присъстваха кметът на община Поморие инж.Петър Златанов, председателят на УС на Зелени Балкани Тома Белев,  ръководителят на проекта Валентина Фиданова, представители на РИОСВ- Бургас, представители на общинската администрация и жители на град Поморие. Според обичая, след освещаването от свещенослужител, кметът инж.Петър Златанов счупи бутилка червено вино в основите на новостроящата се сграда.   

Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи   (още ...)
19.10.2009 11:33:48

Сдружение „Релакс зона” проведе в почивните дни безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на подрастващи от 8 до 18 години в Поморие -в ОУ „Христо Ботев” и в СОУ „Иван Вазов”. Прегледите  се извършиха от квалифицирани медицински лица и не се заплащаха.  По думите  на директора на „Релакс зона” Светла Костадинова много деца страдат от подобни проблеми, но те не са установени от лекар и не се лекуват своевременно. Младите хора с доказани гръбначни изкривявания ще могат да се запишат на специализиран курс по гимнастика и танци, организиран от „Релакс зона”. От 22 октомври /четвъртък/  студиото организира в залата на рехабилитационен център „Свети Георги”-Поморие лечебна гимнастика за всички подрастващи с проблеми в гръбнака, кифози, скулиози,неправилна стойка, наднормено тегло

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.