News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Черноморец-Поморие елиминира Ботев (Криводол)   (още ...)
21.10.2009 22:03:35

Отборът на Черноморец Поморие елиминира Ботев (Криводол) в турнира за купата на България „Форд Мото Пфое” след победа с 1:0 с гол от дузпа в 120-ата минута. Мачът от първия кръг на надпреварата беше наблюдаван 200 зрители на стадиона в Поморие. 90 минути не стигнаха на съперниците да си отбележат гол и спорът беше разрешен в последната минута на второто продължение от 15 минути,когато Галин Димов беше повален в наказателното поле и Любомир Божинов стреля безпогрешно от бялата точка. След последния сигнал гостите се нахвърлиха върху главния съдия Христо Христов /СтЗ/, но охранителите и служебните лица го спасиха от саморазправа. Футболистите на „Ботев” пробваха да си излеят гнева и върху униформените пазители на реда,но бяха озаптени навреме.

Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи   (още ...)
19.10.2009 11:33:48

Сдружение „Релакс зона” проведе в почивните дни безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на подрастващи от 8 до 18 години в Поморие -в ОУ „Христо Ботев” и в СОУ „Иван Вазов”. Прегледите  се извършиха от квалифицирани медицински лица и не се заплащаха.  По думите  на директора на „Релакс зона” Светла Костадинова много деца страдат от подобни проблеми, но те не са установени от лекар и не се лекуват своевременно. Младите хора с доказани гръбначни изкривявания ще могат да се запишат на специализиран курс по гимнастика и танци, организиран от „Релакс зона”. От 22 октомври /четвъртък/  студиото организира в залата на рехабилитационен център „Свети Георги”-Поморие лечебна гимнастика за всички подрастващи с проблеми в гръбнака, кифози, скулиози,неправилна стойка, наднормено тегло

Отлична оценка за провелия се турнир по спортни танци за Купа "Блясък"   (още ...)
19.10.2009 10:07:15

На 17.10.2009г. се проведе 12-ят Открит национален турнир по спортни танци за Купа Блясък – Поморие, организиран от Българска федерация по спортни танци, Община Поморие, Клуб по спортни танци „Блясък” и със специалното съдействие на Гранд хотел Поморие.
С присъствието си турнира уважиха Президента на Българската Федерация по спортни танци Светозар Жеков, членове на Управителния съвет на БФСТ, Кметът на Община Поморие инж. Петър Златанов, зам. кметът г-н Костадинов, г- н Иван Алексиев, депутат в Народното събрание, редица общински съветници и граждани на Поморие. В турнира взеха участие над 100 танцови двойки от цялата страна ,разделени в 13 състезателни класа.

Поморийски танцови двойки отново с медали  (още ...)
18.10.2009 20:51:47

Танцовите двойки на треньора и председателя на „Клуб по спортни танци Поморие”   заеха призови места в състезанието, организирано на 17-ти октомври т.г. в град Поморие от алтернативния Поморийски клуб по спортни танци „Блясък”.

Двойките Мариян Кусев - Десислава Трифонова и Симеон Георгиев – Виктория Проданова заеха първо и второ място в клас 9Е, а двойката Марио Георгиев – Елеонела Горанова – сребърен медал в клас 11Д. 
Към призовите места на детските танцови двойки от „Клуб по спортни танци Поморие” в състезанието, проведено в град Поморие на 17-ти октомври т.г. се прибавя и сребърният медал на Ахмед Али и Деница Пеева – двойка, която се състезава в клас 18С. С успешно участие при децата са и Костадин Канариев и Мари Никол Маркова, които са двойка само от пет дни преди състезанието и успяха да се класират в призовата шестица – в конкуренция на 20 двойки в клас 9Е.

Служебна победа за "Черноморец-Поморие"   (още ...)
18.10.2009 07:59:46

Срещата на "Черноморец-Поморие" със "Спартак" /Вн/ не се игра, заради организационни проблеми на гостите. Причината всъщност е отказа на футболисти и треньори да пътуват за Бургас, заради финансовия колапс, който обхвана варненския  клуба. Решението е било официално обявено в изпратен факс от централата на БФС до офиса на поморийските "акули". Отказът на "соколите" да играят в предстоящия кръг в Източната "Б" група на практика носи служебна победа за "Черноморец-Поморие" с 3:0. При повторно неявяване на варненския тим за следващия официален мач следва много жестока санкция-изхвърляне на отбора от професионалния футбол.

Ясен е съперникът на "Поморие" в турнира за Купата  (още ...)
15.10.2009 14:56:26

Жребият на турнира за Купата на България определи двойките, които ще се срещнат в първия кръг. Имената на съперниците бяха изтеглени днес. В този кръг участие взимат четирите отбора-победители от предварителния кръг, както и тимовете от “Б” група. За регионалните ни представители жребият определи съставът на “Черноморец-Поморие” да е домакин на “Ботев” /Криводол/, а лидерът в Източната “Б” група “Несебър” да гостува на “Марек” в Дупница. Играе се по един мач на пряка елиминация. Двубоите са на 21 октомври от 15.00 часа. 16-те победители продължават в следващата фаза, където вече се присъединяват и отборите от “А” група.

Поморийски състезател се завръща на ринга след тежка контузия  (още ...)
15.10.2009 14:31:48

На 21 ноември в град Русе ще се проведе 12-то поредно мероприятие по смесени бойни изкуства, организирано от Българската ММА Федерация с президент Любен Джубрилов и клубът на домакините КБС „Респект”. Бойното шоу ще се проведе в спортна зала „Дунав” от 18:30 часа. Две от срещите ще бъдат квалификация за националния отбор. Интригата всъщност ще бъде между четиримата най-добри български състезатели в категория до 93кг, които ще спорят за титулярно място в националния отбор. На сцената след дълга пауза и възстановителен период след тежка контузия се завръща поморийският състезател Атанас Джамбазов. Наско, който от скоро е баща на красиво момиченце е напълно възстановен след травмата получена на ринга срещу Чарлз Григзби-Отчето в мач от М1 Чалъндж. Негов съперник ще бъде другият 93-килограмов национален състезател Никола Дипчиков (Севлиево).

„Релакс зона” преглежда безплатно деца с гръбначни изкривявания  (още ...)
14.10.2009 19:31:23

Сдружение „Релакс зона”- Несебър организира безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на подрастващи от 8 до 18 години. Медицинските консултации ще се извършат на 17 и 18 октомври в Поморие в ОУ „Христо Ботев” от 10.00 до 12.00 часа и в СОУ „Иван Вазов” от 14.00 до 16.00 часа.„Безплатните прегледи са и за деца от останалите селища на общините Поморие и Несебър. Препоръчваме присъствие и на родител, а ако вече има установена диагноза е желателно да се носят епикризи. Прегледите ще се извършват от квалифицирани медицински лица и няма да се заплащат. В края на октомври такива ще организираме и в Бургас”, обяснява директорът на „Релакс зона” Светла Костадинова. По думите й много деца страдат от подобни проблеми, но те не са установени от доктор и не се лекуват своевременно.

Открит национален турнир по спортни танци в Поморие  (още ...)
13.10.2009 00:56:40

Клуб по спортни танци "Блясък" гр. Поморие има честта да ви покани на Открит национален турнир по спортни танци, организиран съвместно с Община Поморие и Българска федерация по спортни танци. Турнирът ще се проведе  на 17.10.2009 г. /събота/ в спортната зала на Гранд хотел Поморие. Начало на първа част - 12.00 ч. за състезатели от класове 9Е, 11Е, 11D, 13D, 15D и 18D+D. Втора част - официално откриване - 17.00 ч. за състезатели от класове 13С, 15С, 18С+C, 15BLa, 15BSt, 18A+ALa и 18A+ASt, информира  Веселин Тодоров. Входът е свободен.            

Отново медали за възпитаниците на Никола Абрашев  (още ...)
12.10.2009 11:59:35

Най-успешната несебърска танцова двойка – Самуил Лечев и София Коларова - състезатели на "Клуб по спортни танци Поморие", вече имат в своята колекция и златен медал, след като се наложиха в конкуренцията в клас 11Е на Турнира по спортни танци за Купа Шумен на 10-ти октомври т.г. В турнира успешно се представиха и другите детски танцови двойки на Клуба, подготвяни от Никола Абрашев – Мариян Кусев и Десислава Трендафилова и Симеон Георгиев и Виктория Проданова, които заеха съответно първо и второ място в своя клас 9Е. Марио Георгиев и Елеонела Горанова също са в призовата тройка - на трето място в клас 11Д, в който се състезават. Постиженията им са основание за гордост както на „Клуб по спортни танци Поморие”, така и на новорегистрирания под ръководството на доказалия се с успехите си треньор Никола Абрашев „Клуб по спортни танци Несебър”.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.