News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Спор за имот е в основата на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов  (още ...)
18.10.2009 18:21:46

Спор за атрактивен терен на площ от 2,5 декара е станал причина за отвличане, последвано от убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, извършено през март миналата година, съобщи Агенция Фокус. На 6 март 2008 г. след като паркира автомобила си "Лексус" в подземния гараж на кооперацията, 36-годишният шеф на най-голямата фирма за доставка на строителни материали по Южното Черноморие - Стоян Стоянов, изчезва. Стоянов е обявен за общонационално и международно издирване от Интерпол. Специален инициативен комитет обявява солидно възнаграждение за всеки, който даде информация за бизнесмена. Фирмата на Стоян Стоянов - "Гранити", е най-големият вносител на строителни материали в цяла Източна България. Бруталното престъпление е организирано по добре смазана схема, съобщиха на пресконференция днес министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, директорът на Областната дирекция на МВР Бургас Милен Димитров и окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Теренът в Бургас с лице към главния път е бил съседен на имот на бизнесмена. В процеса на разследването са установени поръчителите на тежкото престъпление. Единият от тях – Галин Костов, бивш съдия и адвокат, а към момента – частен съдебен изпълнител, бе задържан в петък в Бургас. Наложена му е 72-часова мярка, предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража. Вторият поръчител – Станислав Михайлов, бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания, е напуснал пределите на страната. За него е поискана европейска заповед за арест.

В нерегистриран казан до Поморие са открити 1350 литра ракия  (още ...)
16.10.2009 14:14:39

При една от проверките на Регионална митническа дирекция Бургас, съвместно с органите на МВР, в помещения на нерегистриран казан в селскостопанска сграда до Поморие са открити 1350 литра нелегален наливен алкохол, който е задържан и са взети проби за анализ. Образувано е досъдебно производство.
Засилената контролна дейност на бургаската митническа дирекция относно спазването на акцизния закон не е насочена срещу коректните производители на домашна ракия, а цели разкриването и предотвратяването именно на този вид обществено опасни нарушения с производство на големи количества нелегален алкохол от нерегистрирани обекти за дестилиране. Проверките на Регионална митническа дирекция-Бургас по ЗАДС продължават.

Кражба на медни проводници в Лъка  (още ...)
16.10.2009 14:09:11

На 15.10.т.г., чрез срязване от четири междустълбия в с. Лъка, общ. Поморие, е извършена кражба на медни проводници, собственост на ЕVN – България.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Поморие.

Установени извършителите на кражба на спортни уреди  (още ...)
14.10.2009 12:11:06

На 13.10.2009 г. ,служители от Районно управление на МВР - Поморие са установили извършителите на кражба на спортни уреди от спортния салон на Помощното училище в с. Бата – това са : 17 год. А.П. и 20 год. А.Д., и двамата от с. Бата. Работата по случая продължава.

Убийство на майка и дъщеря  (още ...)
13.10.2009 19:07:01

Телата на  майка и дъщеря са открити днес в Карнобат. Те са на 30-годишната Гергана Иванова, която е чиновничка в местния съд и 9-годишната й дъщеря Даяна. Намерил ги е братът на Гергана около 13.00 часа на обяд. Установявайки, че е заключена, разбил входната врата и се натъкнал на двете тела. Съпругът на убитата Гергана е работник в местен склад, съседи описват двамата като разбрано и добро семейство.

Вероятният извършител на двойното убийство, извършено днес в семейния им дом, намиращ се на ул. «Дунав» № 3, е починал от самонараняванията си в бургаската болница, съобщи Директорът на ОДМВР - Бургас – гл. инспектор Милен Димитров. Вероятният извършител - 17 годишен младеж от Карнобат бе открит заключен в банята на дома на убитите майка и дъщеря, след неуспешен опит за самоубийство и откаран в бургаската болница, където въпреки медицинската намеса е починал.  

Самотоятелна катастрофа до керамичната фабрика в Каблешково   (още ...)
11.10.2009 12:24:04

На 11.10.т.г. около 03.05 ч., в отсечката от надлез «Каблешково» в посока м.с. Черно море, до Керамичната фабрика, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, удряйки се в крайпътно дърво, л.а. «Нисан», с ямболска регистрация, управляван от 33- годишния Н.И. от Бургас, който е получил фрактура на две ребра, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Автомобил е бил подпален в Поморие  (още ...)
09.10.2009 12:49:43

Автомобил е бил подпален в Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 00.02 ч. снощи в Районно управление на МВР - Поморие е получено съобщение за горящ лек автомобил „БМВ 320”, с бургаска регистрация, собственост на 26-годишния Я.А. от Поморие. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Княз Борис І” пред дом № 50. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Изгоряла е цялата предна част на автомобила, напукано е предното стъкло, обгорели и гръмнали са задните гуми. При извършения оглед на предния капак на автомобила е открита разтопена трилитрова пластмасова туба от минерална вода с мирис на бензин. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване от служители на Районно управление на МВР - Поморие.

Нов трик на телефонните измамници   (още ...)
09.10.2009 00:47:23

Полицията алармира за нов трик на телефонните измамници. Хората, които са получили телефонно позвъняване от номер 0876 462 173 с уведомление, че са спечелили плазмен телевизор от верига магазини “Технополис”, да бъдат особено внимателни, тъй като спрямо тях се осъществява телефонна измама. Нееднократните позвънявания на граждани на телефоните в полицията и на тел. 112 през днешния ден говорят за поредна атака спрямо хората, склонни да приемат подобни “печеливши” новини по телефона и да участват с парични суми за придобиването на по-големи печалби. От полицията умоляват всички, които са получили или ще получат такова  уведомление с  текст „Честито! Вие спечелихте плазмен телевизор!”  да бъдат особено внимателни, тъй като става дума за измама.

Катастрофа причини смъртта на драматург на Бургаския театър  (още ...)
05.10.2009 20:21:52

На 05.09.т.г. около 15.20 ч. по пътя София - Бургас на около 15 км. западно от Карнобат възниква пътен инцидент, при който загива Иван Славов - драматург на Бургаския театър, бивш директор на Сливенския театър и член на Гражданското сдружение на ГЕРБ – Бургас. По първоначални данни по пътя към Бургас са се движили : л.а. Сеат инка”, със софийска регистрация, управляван от 23 годишната Н.С. от Бургас и л.а. “Рето меган”, със софийска регистрация, управляван от 58 годишния Иван Славов от София. Според очевидец водачът на л.а. “Сеат” е подал светлинен сигнал за «изпреварване», като движещия се след него л.а. «Рено» също е предприел «изпреварване». В резултат на паралелната маневра двата автомобила са се ударили, като л.а. «Рено» е напуснал пътното платно в ляво по посока на движението и след удар в крайпътно дърво, се е преобърнал нееднократно в канавката. Л.а. «Сеат» също е напуснал пътното плато, но в дясно по посока на движението. В следствие на ПТП Иван Славов е загинал.

Извадиха удавник от морето в Бургас   (още ...)
03.10.2009 13:34:19

Водолази на Гражданска защита извадиха тялото на мъж от морето в Бургас, съобщи шефът на ГЗ Йордан Лозев.
Сигналът за удавник в морето е получен тази сутрин на тел.112. Тялото е било забелязано на около 300 метра навътре в морето от хора, които са били на мостика. Мъжът е на видима възраст 40 години. Самоличността му все още не е установена, съобщи Бургас инфо.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.