News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
К. Шипков: Бургас-Александруполис е геополитически проект с мизерен ефект  (още ...)
17.10.2009 08:58:14

Архитект Камен Шипков е настоящият председател на Сдружение "Чисто море". Сдружението е с нестопанска цел и обединява преди всичко жителите на черноморски общини против изграждането на монобуйовете на идейния проект Бургас – Александруполис. Коментарът на арх. Шипков пред Frognews.bg относно това дали се  обезсмисля всичко, което до този момент гражданите от морските общини направиха е следния: В Поморие се проведе първият успешен референдум през последните 20 години. Той показа,че най-сетне се зароди гражданско общество в България, въпреки скритото противодействие, информационната незаинтересованост, пренебрежението, а и затъмнението. Общественото мнение на трите крайморски общини - Бургас, Созопол и Поморие бе чуто именно чрез референдуми. А специално в Поморие референдумът успя, защото ни обедини общата кауза, без разлика на партии, религии, възраст, образование. Показахме 60% участие и 98% "против" петролопровода.

Арх.Камен Шипков: Най-засегнато от реализацията на проекта „Бургас-Александруполис” ще бъде точно Поморие  (още ...)
12.10.2009 22:35:19

”Няма много причини в момента да не продължим реализацията на проекта за петролопровод „Бургас-Александруполис”, това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след презентация на проекната компания „Транс Болкан Пайплайн” в Министерството. Според министъра, данните представени от компанията са: „От 1000 подобни инсталации в света досега няма сериозен инцидент, който да е навредил на природата”. От гражданско сдружение „Чисто море”-Поморие, зад което застават жителите на общината, категорично опровергават твърденията на компанията. В света има само 6 съоръжения, доставящи петрол чрез монобуй в открито море и всички те са доказали своята неефективност. Това  е най-евтиният и най-опасен вариант, категорични са специалиситте. Твърдението, че това е много напредничава  технология не е вярно,  дори напротив тя е много опасна, защото всичко се извършва ръчно и има голяма опасност от човешка грешка или техническа неизправност. Един нефтен разлив ще унищожи цялото крайбрежие, ще съсипе туриизма и риболова, това  коментира арх. Камен Шипков, председател на Сдружение „Чисто море”. По-приемливият вариант е разтоварването да става на пристанище, но това изисква инвестиции, които руската страна няма намерение да вложи. По този повод арх.Шипков коментира пред radiomilena следното.

 

Арх. Камен Шипков: Ние не очаквахме такъв рязък поврат. Както се говореше преди месец, че тепърва ще се проучват нещата,  сега изведнъж се заяви, че няма никакви проблеми,  че проектът може да върви с пълна сила в този вариант чрез монобуй, за който ние сме против. По начало цялата идея за този петролопровод е чисто геополитическа като замисъл. Тя е с нищожен икономически ефект за България. От него ще спечелят всички други, но не и ние. А най-рисковата зона е именно тук, в този затворен Бургаски залив, който няма никакви възможности за пречистване на морето.

Николай Николов: Проектът „Бургас – Александруполис” е опасен за нас  (още ...)
10.10.2009 16:52:18

Николай Николов от Сдружение „Чисто Море”, което организира единствения успешен референдум срещу строителството на петролопровода „Бургас- Александруполис” в Поморие, каза за Агенция ''''Фокус, че реализацията на проекта е опасна за Бургаския залив. Според сдружението, е недемократичен начинът, по който вчера се е състояла срещата в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма заедно с представители на проектната компания, без да бъдат поканени организации като тяхната, за да се чуе и другото мнение. „Всички сме много обезпокоени от действията на министъра на икономиката и от действията на строителната компания. Вчера за тази среща, която беше в Министерство на икономиката, разбрахме от медиите. След това ни обвинява, че не искаме да чуем техните позиции. Ние не може да ги чуем при положение, че никой не ни кани никъде. Снощи изпълнителният директор на строителната компания от руска страна се усмихваше по новините и даваха неговия коментар, че сме били хора, които крещим. Искам да му кажа, че ние не сме хора, които крещим, а ние сме хора, които отстояваме нашия начин на живот, а нашият начин на живот е свързан с туризма.

Засега България не се отказва от проекта за нефтопровод „Бургас-Александруполис”  (още ...)
09.10.2009 20:42:11

Няма много причини в момента да не продължим реализацията на проекта за нефтопровод Бургас-Александруполис. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след презентация по проекта, която се състоя в министерството, предаде Агенция „Фокус”. Министърът каза, че от данните, представени от международната проектна компания за изграждане на петролопровода „Транс Болкан Пайплайн” от 1000 подобни инсталации функциониращи в света, досега няма сериозен инцидент, който да е навредил на природата. Аргументите, които видях от екологична гледна точка, показват, че има сериозна работа по този въпрос. Без да определям 100 % бъдещето, е ясно, че по най-подходящия начин обществеността трябва да бъде информирана, каза Трайков.
 

Раздаване на хуманитарни помощи в община Поморие  (още ...)
09.10.2009 00:37:37

Български  Червен  Кръст  ще  предостави пакети с хранителни продукти за социално слаби лица по предварително изработени списъци.

Раздаването  на продуктите ще се състои при следния график:

1. За правоимащите  от градската част на Поморие и квартал “Свобода”

-  на 15 октомври от 9.00  до 12.00 часа 14.00-17.00 ч.;

-  на 16 октомври от 9.00  до 12.00 часа 14.00-17.00 ч.;

-  на 17 октомври от 9.00  до 12.00 часа 14.00-17.00 ч.             

Предоставянето на хранителни пакети ще става в  летния пазар до старото казино за гр.Поморие.

2.За правоимащите  от кв. “Св.Георги” гр.Поморие на 30 октомври  от 9.00 ч – 12.00 ч. и  от 14.00 – 17.00  часа в Клуб на пенсионера

3.За правоимащите  от  квартал “Север” -  на 29 октомври  от 9.00  до 12.00 часа 14.00-17.00 ч.  в ремонтираното училище в квартала, където се гласува.

Отворено писмо до Министър-председателя на република България Бойко Борисов  (още ...)
07.10.2009 12:14:27

Здравко Бойков Генчев от гр. Бургас, кв. „ Сарафово“ пише в отворено писмо до премиера:
Пиша Ви относно проекта за изграждане на петролопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризма. Това огромно по мащаб съоръжение ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При  най-лошия сценарий може да се стигне до  екологична катастрофа, от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.В момента сме в икономическа криза особено тежка за туризма. Дори най-малкото замърсяване ще бъде фатално. Хиляди хора разчитат на доходи от туризъм и на работни места в този огромен сектор, ключов за страната ни, но ще останат без препитание, ако проектът се реализира.

„Български Пощи” ЕАД обслужва клиентите на ЕVN Bulgaria на територията на Бургаска област  (още ...)
30.09.2009 19:16:48

Oт 30.09.2009г. касовото обслужване на клиентите на EVN Bulgaria преминава към Български ПощиЕАД , в изпълнение на сключения договор за стратегическо партньорство между EVN Bulgaria и Български ПощиЕАД. Партньорството между двете компании е поредната крачка на EVN Bulgaria към подобряване обслужването на клиенти и предлагането на по-голямо удобство при плащането на месечните фактури за електроенергия и топлоенергия. Клиентите на ЕVN Bulgaria ще могат да използват мрежата на Български ПощиЕАД пощенски станции и териториални поделения на обслужваната от EVN Bulgaria територия от страната. Касовите салони на ЕVN Bulgaria ще работят паралелно с новооткритите каси в Български ПощиЕАД. Дейността им ще бъде преустановена след 1 ноември 2009 г.

Конкурси за постъпване на държавна служба в МВР   (още ...)
29.09.2009 12:22:04

Със Заповед на Министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов са обявени конкурси за постъпване на държавна служба в МВР към Областна дирекция на МВР - Бургас, както следва :

- Категория Е – пожарникар – 14 вакантни места

- Катерогия Е – пожарникар – 4 вакантни места

- Категория Г – инспектор – 1 вакантно място

- Категория Г – инспектор – 1 вакантно място

Общите изисквания към кандидатите са следните:

Започва първият период за заплащане на консумирана електроенергия за септември  (още ...)
28.09.2009 11:24:16

Както EVN Bulgaria уведоми обществеността, от 1.10.2009 г. се въвеждат нови срокове за плащане на фактурите на консумирана електроенергия за всички битови и малки стопански клиенти. Считано от тази дата дружеството въвежда два периода за плащане на консумираната електроенергия: Първи период от 1-во до 15-то число на месеца и втори период от 11-то до 25-то число на месеца.

Новите срокове са видни за всеки клиент за пръв път във фактурата за м. август, която се заплаща през септември. От нея клиентите могат да се информират в кой от двата периода следва да заплатят консумацията си за септември от 1 до 15 октомври или от 11 до 25 октомври.

Спират тока в Ахелой  (още ...)
28.09.2009 08:22:17

На 29.09.2009 г. /вторник/ от 9.00 о 11.00 часа  в Ахелой ще бъде прекъснато електрозахранването на улиците „Слънчев бряг”, ”Цар Симеон”, „Струма” и „Емона”,  поради ремонт на нощната осветителна система в гр. Ахелой.                                      

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.