News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Пътен възел Бургас – Север е отворен за движение  (още ...)
21.10.2009 17:16:11


Уведомяват се водачите на моторни превозни средства, че считано от днес - 21.10.09 г., пътен възел Бургас – Север е ремонтиран в участъка над железопътната линия Бургас – Поморие и е възстановено движението по него в посока Бургас – Каблешково и Каблешково – Сарафово.

Националната „СКАЙ” ТВ от Гърция с предаване за проекта „Бургас – Александруполис”  (още ...)
19.10.2009 17:15:40

Приоритетни за нашата община са проекти, свързани с развитието на туризма и леката промишленост, а не такива, които застрашават околната среда като петролопровода „Бургас – Александруполис”. Това заяви днес  в интервю за гръцката телевизия „СКАЙ” кметът на Община Бургас Димитър Николов. Според него с участието си в референдумите в Бургас, Созопол и Поморие местното население категорично е изразило позицията си против петролопровода и с този факт е запознато и българското правителство. Николов заяви още, че в крайна сметка решението за участието на България в проекта ще се вземе от държавата, но че той като кмет не може да не изрази и защити позицията и интересите на хората от морските общини в региона.

Кой ще си направи сепуко заради Бургас-Александруполис?  (още ...)
11.10.2009 11:42:40

Има загрижени авантюрата "Бургас-Александруполис" да излезе максимално евтина на петролните олигарси, обяви председателят на Сдружение "Чисто море", арх. Камен Шипков. Сдружението е крайно обезпокоено от мъглявите изказвания на новото правителство за съдбата на петролопровода Бургас-Александруполис.

Frognews.bg напомня, че вчера Стефан Гунчев, председател на Съвета на директорите на проектната компания за петролопровода от българска страна, обяви, че било напълно реалистично петролопроводът „Бургас-Александруполис” да бъде въведен в експлоатация през 2013 година и дори по-рано. Според него хората били подведени, че разтоварването на буй е много по-опасно от разтоварването на пристанище.
За момента България не разполага с причини, поради които да не продължи реализирането на "Бургас-Александруполис", каза и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, според когото на този етап проектът изглежда най-целесъобразен по ред причини.
Явно, че и за настоящия министър ясната воля на народа - 97% "против" петролопровода, изявена в трите референдума в Бургас, Созопол и Поморие не значи нищо!

Продължава почистването на плажовете в Бургаско  (още ...)
08.10.2009 13:34:39

Продължава почистването на бургаските плажове, предаде Агенция Фокус. Миналата седмица беше почистена плажната ивица на Поморие, за това съобщи кметът на морската община Петър Златанов. Акцията бе организирана от сдружение „Чисто море” и бе подкрепена от общината. Тогава в почистването се включиха над 150 души, сред тях бяха ученици, техните родители и учители, както и деца на около 4-5 –годишна възраст. Акцията се проведе на три плажа в Поморие и Ахелой, откъдето бяха извозена два камиона боклуци.

Поздравителен адрес от кмета на община Поморие инж.Петър Златанов по случай деня на учителя   (още ...)
05.10.2009 12:37:28

Уважаеми учители,

С дълбока признателност ви поздравявам по случай Международния ден на учителя. Този празник е повод отново да изкажа своята благодарност и признанието на цялата общественост за вашата всеотдайност и висок професионализъм.

Всеки учител е следовник на благородната мисия – да бъде обичан и желан партньор на децата, да възпитава у тях интелект, образованост и доброта.

Благодаря ви за любовта, отговорността и грижите за нашите деца. Пожелавам ви здраве, удовлетворителен труд, вдъхновение и оптимизъм.

37 л/кв.м. дъжд се изля над Бургаско   (още ...)
04.10.2009 15:06:43

37 литра на кв.м. е количеството на дъжда, панал в Бургаско за последните 12 часа, което е най-голямото за страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидролоия към БАН.
Няма сериозни щети в региона вследствие падналия пороен дъжд, каза директорът на Гражданска защита Йордан Лозев. Той уточни, че екипи на Гражданска защита са се отзовали на сигнали за наводнени избени помещения.

Жителите на община Поморие почистиха плажовете си  (още ...)
29.09.2009 17:15:30

На 27 септември 2009 г., по случай Международния ден за почистване на крайбрежията, се проведе почистване на поморийската плажова  ивица, по инициатива на Сдружение „Чисто море” и Ротари клуб- Поморие, при активното съдействие на Община Поморие. Освен инициаторите - 12 души, се включиха и много деца и ученици. От СОУ ”Иван Вазов”гр. Поморие взеха участие 16 ученика и 2 деца от детския дом за почистването на  градския плаж, а от ОУ ”Христо Ботев” гр.Поморие - 31 ученика и 7 възрастни. В акцията за почистването на южния плаж се включиха лично и народният представител Иван Алексиев и кметът на община Поморие инж.Петър Златанов. По време на акцията освен плажната ивица бе почистен и района около малко солено езеро, крайбрежния булувард „ Яворов „ и местостоянките на рибарските лодки.Жителите на гр. Ахелой  също почистиха плажа в града и на къмпинг Ахелой. Децата бяха почерпени със сладки от фирма “Захаро”. С тази си екологична акция жителите на община Поморие потвърдиха любовта си към красивото крайбрежие и желанието си за развитие на активно гражданско общество. Сдружение „Чисто море” и Ротари клуб-Поморие благодарят на всички участници и са с надежда за по-активно включване и на останалите жители в следващите им акции.

Поморие в надпревара за най-добър град за живеене   (още ...)
29.09.2009 00:56:21

Поморие, Созопол и Несебър влизат тази година в класацията "Най-добър град за живеене". Тя се провежда за трета поредна година. Стартира на 28 септември и ще продължи до 23 октомври. Освен трите града в Бургаска област нови предложения са още Белоградчик и Каварна. Тази година 44 града участват в надпреварата, като те ще бъдат оценявани по общо 32 критерия, сред които брой указателни табели, инвестиции в инфраструктурни проекти, екологично състояние на града и много други. Предишните две години за най-добър град за живеене беше обявен Варна. „Най-добрият град, според нас, които оценяваме по критерии всеки един от участващите градове, е град, който сбъдва мечтите, в който може да се живее и работи, независимо дали е хаотичен по български или не е", каза програмният директор на Дарик радио Константин Вълков.На страницата на кампанията grad.dariknews.bg чрез он-лайн гласуване всички желаещи могат да дадат своя глас и така да определят кой е най-добрият град за живеене според тях.

Акция за почистване на плажните ивици в Поморие и Ахелой  (още ...)
27.09.2009 13:37:26

Днес бе осъществена акция за почистване на плажната ивица в Поморие и Ахелой, каза председателят на сдружение „Чисто море” Николай Николов. Инициативата бе организирана по повод  Международния ден на крайбрежията. Акцията започна  в 10.00 ч. на крайбрежната улица в Поморие. След това почистването продължи в  кв. „Свети Георги” на Поморие и в гр. Ахелой. В почистването се включиха деца и възрастни от двата града, а служители от фирмата извършваща сметосъбирането в община Поморие извозиха два камиона отпадъци от трите почистени плажа. Организаторите на тази инициатива, имаща за цел опазването на черноморското крайбрежие са  община Поморие, Сдружение „Чисто море” и  Ротари клуб-Поморие.

Нова линия за превоз открива пристанище Бургас  (още ...)
26.09.2009 12:05:26

На 25.09.2009 г.  в „Пристанище Бургас” ЕАД  се състоя среща и се сключи споразумение с транспортно – експедиционна логистична фирма „ГЕЛИОС - ТРАНЗИТ”ООД, Украйна за създаване на РО-РО линия по маршрут: пристанище Пирея Гърция) – пристанище Бургас (България) –пристанище Одеса (Украйна) – пристанище Ялта (Украйна). Първият кораб се очаква да пристигне в края на месец октомври или началото на ноември и ще бъде с капацитет около 120 товарни единици ( товарни и 700 броя леки пътнопревозни средства, автобуси) и превоз на пътници до 1500 души.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.