Свещеник сравни Борисов с Господ

Днес е празникът Сретение Господне – Среща с Господа, а ние имаме среща с Ваша милост – така се обърна към премиера архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев. Това стана на церемония по откриване на ремонтирани отделения в местната болница, предаде Дарик.

Репликата на отец Георги дойде преди той да връчи на премиера икона на Св. Цар Борис Михаил Покръстител. Поводът е дарение от 32 000 лв., което по разпореждане на Борисов ГЕРБ направи по сметката за втора православна църква в Разград преди няколко месеца. Борисов получи и покана за полагане на основите на новата църква, тя бе повод за втория бисер, роден в този ден, чейте го в прикачения звуков файл. Да излизат здрави от болницата, за да работят, пожела на разградчани министър-председателят.

Борисов обяви, че до края на април 36 български града, сред които и Разград, ще получат по 5 милиона лева за проекти за устойчива градска среда. На посещението в Разград с него бяха регионалният министър Лиляна Павлова и здравният Десислава Атанасова, която разреши на болничното ръководство икономиите от проектите, които болницата е реализирала – 130 000 лв., да останат в бюджета на лечебното заведение. Парите ще са за още ремонти и нова апаратура – каза управителят на болницата д-р Иван Петров. Нов компютърен томограф, ремонтирани четири отделения и саниране на основната болнична сграда са реализираните досега проекти на стойност над 4 милиона лева.

Визитата бе съпътствана с изключителни мерки за сигурност. Районът около болницата, която се намира в градския парк бе ограден с ленти, всички гости на церемонията преминаваха през скенер. За опасни предмети бяха проверявани и посетителите на пациенти в болницата. Сред куриозните случки бе тази с възрастна жена, в чийто багаж охраната откри голям нож. Бабата разказа, че след посещението в болницата на свой близък мислела да си изрови пръст от парка за саксийните си цветя. Ножът остана до скенера до излизането на жената./КРОСС/