Хванаха измамници взели лаптопи от името на Община Поморие

Полицията в Бургас установи измамниците, които са взели уж за нуждите на Община Поморие пет преносими компютъра на стойност 2 245 лв.
На 5 февруари  около 14.30 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от управителя на офиса на фирма ИТР България, разположен на ул.  “Янко Комитов”  в к-с  “Славейков”. Той обяснил, че два часа по-рано получил обаждане на служебния телефон от непознат мъж, представил се за служител на техен клиент от поморийска фирма. Непознатият поискал да закупи пет преносими компютъра за нуждите на Община Поморие, като след около 20 мин. в бургаския офис дошъл младеж и взел лаптопите с отложено плащане. Малко по-късно бургазлията констатирал, че е измамен и алармирал полицейските служители.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас са установени двама поморийци, извършители на деянието – това са : М.З., 31 годишен и С.А., 27 годишен.
Вещите – предмет на престъплението са намерени и иззети. Работата по случая  продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.