Прекланяме се пред Апостола

На 19.02.2013г. отбелязваме 140 години от гибелта на Апостола на свободата. В Поморие поклоненията ще започнат в 12:30 часа пред паметника на Васил Левски, съобщиха от общината. Художествено литературна композиция, подготвена със съдействието на НЧ „Просвета -1888” и озаглавена  „За Чиста и Свята Република…Васил Левски”, ще звучи на централния площад . Сиана Христова, ученичка от СОУ „Иван Вазов” ще рецитира вечната творба „Обесването на Васил Левски” от Христо Ботев. Слово за Дякона ще произнесе Лидия Пенова, учител в същото училище. Поклоненията пред паметника ще завършат с полагане на венци и цветя.

От 17:00 ч. ще се излъчи документалният филм  „Апостолът”. Желаещите да разберат повече за героя на България, могат да видят филма в салона на НЧ „Просвета 1888”. Входът е  свободен.

В сградата на Център „Свети Георги” в 18:00 ч. ще се проведе среща-разговор на тема „Левски, масонството и още нещо…”, организирана от Исторически музей Поморие. Гост лектор на срещата ше бъде Младен Стоянов, историк и автор на книги, посветени на Васил Левски и ВРО.

Община Поморие кани всички граждани да присъстват на събитията, организирани в памет на Апостола на свободата Васил Левски