Рекламират Поморие на туристическата борса в Берлин /видео/

Община Поморие ще бъде част от най-значимия туристически форум в световен мащаб –ИТБ Берлин. Като съизложител на щанда на Министеството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България, по атрактивен начин ще бъде представен потенциалът на  туристическия продукт на морската община. Туристическата борса в Берлин ще се проведе от 6-10 март 2013г., стана ясно на Консултативния съвет по туризъм, който се състоя в залата на общината.
Магдалена Шентова, старши експерт туризъм и  Любо Липчев, общински съветник ще представят Община Поморие. Те са получили вече четири покани за преговори с чуждестранни туроператорски фирми.

Ден преди форума /05.03.2013г./, в Берлин,  Европейската Спа Асоциация (ЕСПА)  и Българският съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) съвместно ще дадат пресконференция, на която ще съобщят  пред международните представители на туристическия браш, че осемнадесетият годишен конгрес на Европейската Спа Асоциация ще се проведе в Поморие. Брошурата за регистрация в конгреса също ще се разпространява на туристическата борса в Берлин.

Хотелиерът Георги Тръпков, председател на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и собственик на хотел „Сейнт Джордж“ в Поморие сподели, че на конгреса на ЕСПА в Поморие, който ще се проведе от 14 до 17 май, под патронажа на Министър председателя на Република България, ще присъстват най-големите международни туристически компании и кметове на водещи СПА дестинации. Партньори на събитието са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Община Поморие. 18-ят конгрес ще бъде едно от най-значимите мероприятия в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма.

Участието на Поморие в Международната туристическа борса Берлин и домакинството на осемнадесетия конгрес на Европейската спа асоциация е мащабна интернационална реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града ни, както и към уникалния продукт-лиманна кал от Поморийското солено езеро.

Видеозапис може да гледате тук: