Росен Плевнелиев: Аз съм част от народа

Хората очакват от президента откровеност ,каза Росен Плевнелиев по Нова ТВ. Държавният глава ще работи в интерес на народа. Това не е първата, но не е последната криза. въпросът е как ще излезем от нея, rosen_plevenlievдали с достойнство или по недостоен начин. Аз съм част от народа, допълни той. работя за това да има ясни послания към партията и те могат да ни изведат от кризата. Хората искат да бъдат управлявани от почтени хора. Президентът отказа да коментира политици.

За срещата с представителите на протестиращите президентът каза, че това не е било провал. Дойдоха хора, някои предложиха много смислени идеи, допълни той, като посочи, че той не е опредяла списъка на хората, които дойдоха вчера в президентството. Един президент не може да бъде партиен член. Гарантирам, че служебното правителство ще бъде надпартийно. В него ще има компетентни хора, независимо от партиите. Държавният глава отказа да посочи кой ще бъде служебният премиер. Кристалина Георгиева е български комисар и ще остане на работа там, където е, каза още президентът.

Нарекохте оставката на Бойко Борисов безотговорна, бе попитан от Сашо Диков президентът. Тогава изказах своето мнение, отговори Плевнелиев./КРОСС/