Димитров: Навлизаме в един период на нестабилност

“Парламентът трябва окончателно да приеме Закона за защита на потребителите, за да спрем измамите от разстояние. Имаме страшно много жалби на хора, които са били измамени и се оказват със сключени договори и в последствие не могат да ги развалят. Надявам се това да стане в мандата на сегашното НС. martin_dimitrovЩе се опитаме да приемем и Закона за туризма”, каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров в предаването “Нещо повече” по БНР, цитиран от КРОСС.

Димитров заяви, че иска промени в Изборния кодекс и се обяви „за” преференциално гласуване: “Винаги съм бил „за” преференциалното гласуване. В тази обществена ситуация смятам, че изборите биха били по-успешни, ако се даде пълното право на хората да пренареждат листите”.

“Не смятам, че следващите избори ще доведат до ново положение, което да удовлетвори обществото, така че по-скоро смятам, че сега навлизаме в един период на нестабилност, който няма да свърши с тези избори. В този смисъл е важно да бъде дадено доверие в аванс на президента Росен Плевнелиев и на служебния кабинет. Дано да бъдат подбрани внимателно, да не са политически фигури, а експерти”, каза Мартин Димитров.