Поморие домакин на световен семинар по японски традиционни бойни изкуства

Поморие ще бъде домакин на Световния семинар по традиционно Джу – Джицу и Международната Будо гала по традиционни бойни изкуства, от 29 март до 4 април 2013г. Гости на семинара ще бъдат ju-jitsuпрезидентът на Световната Джу – Джицу и Кобудо организация – Шике Джакомо Спартако Бертолети, техническите директори на италиянската, румънската, руската и българската Джу-Джицу и Кобудо организации – Шихан Стефано Драги, Шихан Георги Чиваран, Шихан Александър Брюзгин и Шихан Камен Радев, съобщиха от общината.

На 30.03.2013г., от 18,00 ч., в залата на НЧ „Просвета 1888” и Кинотеатър Поморие ще се проведе демонстрация на различни видове традиционни японски бойни изкуства. Участници от Молдова, Украйна, Гърция, Турция, Македония и Румъния ще демонстрират своите умения по Традиционно Джу-Джицу, Карате Шотокан, Карате Киокушин, Кендо, Айкидо, Джудо и др.

Джу-Джицу се превежда като „изкуството на мекотата” или „пътят на податливостта” и е общо название за редица традиционни японски бойни стилове. То се появява сред самураите на феодална Япония като метод за победа над въоражен противник, облечен в доспехи, без използване на оръжие. Съществуват многобройни вариации на изкуството и най-различни подходи в преподаването му. В България Джу-Джицу се практикува от 10 години.