Нова епоха на управление и работа в екип

49 преподаватели от СОУ”Любен Каравелов” – Несебър се включиха в обучителен семинар на тема „Нова епоха на управление и работа в екип”  с лектори проф. Красимир Петров и доц. Дарина Илиева. Според тях българските учители не отстъпват на европейските си колеги по компетентност.

Участниците в семинара научиха важни неща за дейностите, водещи до успеха на съвременния учител, който трябва да научи своите ученици да четат, постигайки пълна победа на книгата, да мислят, да знаят. Предадените знания трябва трябва да се трансформират в правила за успешно поведение в живота. Съвременният учител трябва ежедневно да отделя пет минути за въвеждане в любов към българския език; да се радва на глупостта на обществото и да мисли как то да да се подобри, демонстрирайки  елитарно поведение.

В хода на семинара несебърските учители, разделени на екипи решаваха казуси, участваха в сюжетно-ролеви игри, навлязоха в дебрите на вербалната и невербалната комуникация.

В края на обучението всички се обединиха около тезата, че българският учител има много качества,  които ежедневно  се стреми да доразвие и усъвършенства. Единственият му „недостатък” е, че е най-беден  в сравнение със своите европейски и презокеански колеги.

                                               Мара МОМЧИЛОВА

1 коментар

  1. “Съвременният учител трябва ежедневно да отделя пет минути за въвеждане в любов към българския език; да се радва на глупостта на обществото и да мисли как то да да се подобри, демонстрирайки елитарно поведение.”-Радвам се на глупостта на тази теза-5 мин. въвеждане в любов,радост над глупостта на обществото и елитарно поведение без пари в джоба!Повече никаква мисъл не отделям за анализ т.к. все повече се потапям в този брейнсторм,който е завъртял даскалите как да си провеждат” дейностите ,водещи до успеха на съвременния учител”.Дано да е репортирано грешно.Иначе,с респект към желанието за успех и към “Новата епоха на управление и работа в екип”.