Музикалното училище чества патронен празник

С концерт на учениците от  1ви до 7ми  клас започват проявите  на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”в Бургас  по случай патронния празник на учебното заведение.

pianoТази година преподаватели и ученици ще отбележат 114 години от рождението на Панчо Владигеров –  един от най-изтъкнатите, най-темпераментните, най-личните представители на българската музикална култура. Световноизвестният български композитор е роден на 13 март 1899 година.

 

Първата празнична  вечер ще се състои на 11март – понеделник от  18.00 часа в  Залата на  Областна Администрация.

Най- малките възпитаници на училището ще се представят пред своята публика с класически произведения, изпълнени на пиано, цигулка, виолончело, флейта, духови и ударни инструменти.

С Камерен концерт учениците от 8 до 12 клас ще представят своето майсторство на следващия ден – 12 март от 18 часа отново в залата на Областна Администрация.

На 13 март – сряда от 18 часа в салона на  Културен дом на нефтохимика, талант и красота ще демонстрират  представителни творчески състави на училището, ученици от класовете по класически балет, актьорско майсторство, поп и джаз пеене.

1 коментар

  1. Кирил и брат му

    БуРгас се пише. Четете си заглавията поне. Стига Copy/Paste