КСТ”Поморие” с два сребърни медала от държавен турнир

На провелия се през изминалия уикенд държавен турнир 2-ри ранг по спортни танци, Община Поморие бе KSTпредставена от клуб по спортни танци “Поморие”. Рекорден брой двойки се впуснаха в танцова надпревара в град София, съобщиха от спортния клуб. Балната атмосфера на танцовата зала в луксозния хотел “Дедеман”, допринесе за прекрасните изпълнения на състезателите.
Още рано сутринта на паркета излязоха най-малките танцьори в клас 9Е. Дебют на сцената направиха и шест годишните поморийчета Давид Абрашев и Марта Дългушина. Видимо притеснени, но бурно аплодирани от цялата публика, Давид и Марта завоюваха сребърните медали. Непосредствено след тях на финал се класираха Станислав Иванов и Елена Севастиянова, Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова, в клас 11Е. Съвсем малко не достигна на децата да вземат медал, нареждайки се най-близо до почетната стълбичка.
Във втората част на състезанието още един медал зарадва треньорите на КСТ”Поморие”. Симеон Георгиев и Мари- Никол Маркова грабнаха среброто в клас 13Ц. Техните съотборници Никола Илиев и Ивон Дерменджиева също се класираха на 3-то място при единадесет годишните клас Д.
В заключителната част на турнира взеха участие два танцови тандема от Поморие. В клас 18Б латиноамерикански танци на танцовия паркет се представиха Добри Петров и Лора Трендафилова. Изключителен успех за Кристиан Диамандиев и Десислава Трифонова, които спечелиха среброто състезавайки се за първи път в по-големия клас 15Ц.
КСТ “Поморие” се подготвя за поредното международно състезание и открит турнир в Монтана през идния уикенд.