Три шампионски титли за КСТ“Бургас 1975“ от държавно първенство по спортни танци

Елитният  клуб по спортни танци „Бургас 1975“ предизвика пореден фурор, спечелвайки 3 шампионски титли, две сребърни купи и една бронзова купа на Държавното първенство по спортни танци в София преди броени дни.

vanesaШампионската титла в групата на Младежи – Латиноамерикански танци, бе взета от Лоренцо Сика и Ванеса Манева. Те ще представят България на Европейското първенство, което ще се проведе в град Судак, Украйна, и на Световното първенство в град Ченгду, Китай.
Вицешампиони в същата група отново са представители от КСТ „Бургас 1975”, а именно Братан Братанов и Габриела Бургазлиева, които също ще участват в Световното първенство в град Ченгду, Китай.

Бронзови медалисти станаха двойката Димитър Димитров и Десислава Тепавичарова, които получиха правото да участват на Европейското в Украйна. Те са двойка, представители от клубовете „Дъга” – София и „Бургас 1975”.

В групата на Аматьори на многобой от 10 танца, шампионската титла бе връчена на Станимир Стоянов и Полина Кимова. Те от своя страна ще се подготвят за участие в Световното първенство на 10 танца в Австрия. Вицешампионската титла отново беше за представителите на КСТ „Бургас’75” – Якопо Казото и Мария Делитонева.

С тези невероятни КСТ„Бургас 1975“ за пореден път доказа, че е фактор в световния танцов елит и заслужено тази година ще бъде домакин на Световната купа по стандартни танци.

Международното състезание се организира от Световната федерация по спортни танци, под егидата на Община Бургас, и ще се проведе в периода от 31 август до 1 септември 2013 година.