За 44 дни реконструират Музея на солта за целогодишна атракция /видео/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Поморие Иван Алексиев направи първа копка на строителните дейности  по проект  „Поморие – туристическа атракция – град на солта, древна история и традиции”,  финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”, в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161РО001/3.1-03/2010/006.

В него са включени две позиции, които ще се изпълняват от две различни строителни фирми.  Едната ще извърши благоустрояване на улиците и алеите около Музея на солта, а другата фирма ще извърши строителните дейности на сградата.

Действителните строителни дейности започват веднага след даването на строителна линия, т.е. до 10 дни. До тогава строителите започват подготовката на своите дейности.
В сградата на музея ще бъде подменена дограмата и ремонтиран покрива, ще бъде поставена специална инсталация за съхранение на експонатите в сух вид, около музея ще бъдат изградени алеи, чешма, подновена беседка, детски кът, видеонаблюдение на музея и езерото. Ще бъдат ремонтирани съпътстващите сгради, където е помпата за прехвърляне на водата от езерото към тиганите. Ще бъде преасфалтирана уличната отсечка от светофара на ул. “Солна” по ул. “Проф. Стоянов” до ул. “Емона”. Заедно с това ще бъдат ремонтирани и тротоарите. Извън проекта, но в същия период от време, ще бъде изградена и свързващата отсечка от ул. “Солна” до ул. “Емона”, за да има директен достъп до музея.

Крайният срок за приключване на строителните работи е 24.08.2013г., но поради съобразяването със строителната забрана, която влиза в сила от 15.05., строителните фирми ще работят максимално бързо и качествено, за да приключат до 25.04. 2013г.

Видеозапис може да гледате тук:

 

1 коментар

  1. А боклуците от сметището(точно зад тези които дават интервю,кмета и Гайдов се виждат купчините със строителни материали и боклуци) там ли ще си останат.Ако останат да се направи и една площадка за да може и те да се видят като атракция на Поморие.Най-голямото сметище на община Поморие е в самото Поморие.Ако остане там сметището то за тази сума за 1,7 млн. лв. ще стане явно,че някой пак има някаква далавера.