Поморие, Айтос и Руен на туристическата борса в Букурещ

borsa_romaniei

След туристическите изложения Интер Експо София и ITB Берлин, на които Община Поморие представи своя туристически продукт пред хиляди български и чуждестранни професионалисти в бранша, сега идва ред на TTR Букурещ. Румънското изложение ще се проведе от 14 до 17 март в “Romexpo” – Букурещ.

Това е най-значимото международно туристическо изложение в Румъния. Община Поморие ще вземе участие в него отново в партньорство с общините Айтос и Руен на общ щанд в рамките на проект „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”,финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”, в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.2-02/2011/009.

TTR Букурещ е най-важната туристическа платформа за комуникация и информация в Румъния и предлага на изложителите възможност да се представят пред аудиторията от експерти в сектора. Посетителите могат да намерят задълбочена и изчерпателна информация за най-новите развития, тенденции, продукти и услуги в различни области на туризма.

Пролетното издание на Румънското изложение събира туристически агенции, туроператори, професионални сдружения, организатори на конгреси и бизнес пътувания, СПА курорти и туристически центрове, хотели, фирми, предоставящи услуги и консумативи за обекти в областта на туризма, транспортни услуги, финансови услуги и застраховане, информационни технологии и резервационни системи, образование и обучение в областта на туризма, култура и развлечения, издателски къщи.

Община Поморие ще акцентира върху морския и балнеотуризма, ще бъде представен Музеят на солта, като нематериално културно наследство на България, уникалната Тракийска антична куполна гробница, единственият  действащ мъжки манастир по черноморието „ Свети Георги Победоносец”, архитектурният резерват „Стари поморийски къщи”, както и лечебните свойства на лиманната кал от Поморийското езеро.

Община Айтос ще участва в изложението с единственият изкуствено създаден парк в региона “Славеева река” и традиционните празници „Славееви нощи”, архитектурно-етнографският комплекс „Генгер” и местността “Трите братя”.

Община Руен ще представи типичните за района кулинарни деликатеси, уникалните кукерски игри, ловния туризъм както и старинните религиозни храмове.

Всички тези природни, културни и исторически богатства ще бъдат презентирани по оригинален и атрактивен начин с мултимедийна стена и рекламни материали, водещите международни фирми в туристическия бранш ще получат брошура с регистрация за участие в 18-ти годишен конгрес на Европейската СПА Асоциация, който ще се проведе на 14-ти – 17-ти май в Поморие.