Рок, джаз, суинг, DJ сетове и класическа музика във второто издание на „Включи града“

Бургас отново ще докаже, че е най–музикалният град в България. На тазгодишното издание на фестивала „Включи града“, което ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина, меломаните ще бъдат зарадвани с редица музикални събития. Рок, джаз, суинг, класическа, електронна и филмова музика, детски концерти  – това е музикалната палитра, която „Включи града“ ще предложи на публиката.

 

Тази година фестивалът се радва на изключителен интерес от бургаските рок–банди. Това е и причината рок–концертите, включени в програмата,  да са два. На 22 март /петък/ от 19 часа на сцена Охлюва ще забият Горещ пясък, Chained Rose, Black Romance и Fixable Flaws. Вторият концерт е на 23 март /събота/ на Пантеона, който за пръв път тази година ще бъде въвлечен в културната програма на феста. Концертът отново е с начален час 19, а в него ще вземат участие бандите Стокхолм, Супернова, Слънчо, Nightbirds и Параграф 22.

 

Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на изпълненията на Тrio Pontico (Петьо Бобев – кларинет, Новислав Михайлов – цигулка и Галина Апостолова – пиано) и Снежина Куманова (мецосопран), чиято изява е в събота /22 март/ от 18 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център Морско казино.

 

Суинг парти ни очаква в един от куполите на Флората в съботната вечер от 20.00 часа. Линди хоп, буги вуги, чарлстон и уест коуст суинг – това са стиловете, които ще слушаме и в които ще можем да демонстрираме танцови умения. Музиката ще подбира DJ Pheel, заедно с Тhe Zoots Suspenders

 

Любимият на бургазлии Духов оркестър ще обогати неделния следобед с изпълнения на джаз и евъргрийни. Ще можем да ги слушаме на 24 март от 17 часа под открито небе, на сцена Охлюва.

 

Разбира се, един истински фестивал не би бил толкова успешен без заряда и настроението на детското участие. На  23 и 24 март /събота и неделя/ от 14.30 часа възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства “Панчо Владигеров” – Бургас и малчуганите от вокална група „Меджик“ и школа по английски към Сдружение „Шанс за децата на България“ ще развеселят и удивят със своите изпълнения публиката на фестивала.

 

Черешката на тортата ще бъде поставена в последния ден на фестивала на 24 март /неделя/ на Пантеона. Той ще стане поредното познато пространство,  преобразено с артистични звуково–светлинни средства в рамките на „Включи града“.  „Филмова музика в светлини“ е името на спектакъла, който започва в 20.30 часа и ще представи уникален и невиждан досега в Бургас синтез между музика, светлини и високи технологии. Иновативният спектакъл ще бъде още едно доказателство, че за „Включи града“ не съществуват бариери и ограничения. Малко преди събитието, от 19 часа, ще чуем диджейския сет на M-tak (Димитър Костадинов) и Stanx (Калоян Стоянов), участвали и първото издание на феста.

 

Ако искате да предвкусите от атмосферата на фестивала, елате тази вечер от 19 часа на площада пред Общината, за да станете свидетели на първата за Бургас 3D прожекция върху сграда. Събитието е със специално създаден за Бургас сценарий и специално композирана музика и анимация, което го прави уникален за страната. Шоуто ще подгреят DJ Electronic Elements  и Галина Милкова, които са подготвили сет, специално за събитието, включващ авторски парчета.