Три нови партии със структури в Несебър

Националното ръководство на една от тях поиска оставките на областния управител Гребенаров и неговия заместник Терзиев

С наближаването на парламентарните избори започна активизирането на политическите партии и на територията на община Несебър. На проведеното отчетно-изборно събрание на несебърската структура на партия  “Национален фронт за спасение на България” от поста председател на общинската организация бе освободен Веселин Налбантов. На негово място единодушно бе избрана Наска Стефанова, а Христо Лилянов става секретар на организацията.

По-рано бе учредена и структура на движението “България на гражданите”. За председател на несебърската организация бе избрана юристката Виолета Попова, която работи в бизнеса с недвижими имоти.Неин заместник е Стоил Котев от Обзор с бизнес в строителството и председател на СНЦ “Местна самоинициатива за развитие на Обзор”, а за  секретар на организацията бе избрана – Неделина Ташева с частен бизнес в сферата на търговията.

Национал-демократичната партия също се сдоби със структура в Несебър, оглавявана от Димитър Джелепов, занимаващ се с бизнес с недвижими имоти.

Междувременно на специално свикана пресконференция в Бургас от националното ръководство на движението “България на гражданите” поискаха официално оставките на областния управител Константин Гребенаров и неговия заместник Атанас Терзиев. Според изтъкнатите мотиви искането за оставката на Гребенаров е заради принадлежността му към ДС, а за Терзиев-като един от основните фалшификатори на изборите за местна власт в община Несебър през 2011 г.

                                                          Максим МОМЧИЛОВ