Сребро и бронз за КСТ”Поморие”

deivid_borko

На 16.03 в град Монтана за осма поредна година се проведе международен конкурс и открит турнир по спортни танци.
Откриването на гала вечерта на турнира беше съпроводено от специалното участие на Държавна симфониета, съобщиха от клуба. В надпреварата участваха над 45 танцови двойки от различни държави. Елитно международно и българско жури внимателно следеше за изпълненията на двойките.
При най-малките деца до 9 години клас Е, две от най-новите танцови тандема на клуба се впуснаха в надпреварата. След приключването и на последният танц сребърните медали станаха заслужен подарък за Давид Абрашев и Марта Долгушина. Техните съотборници Борис Савов и Карина Венева за първи път sportni_tanci2излязоха на танцовия подиум и се класираха на призовото трето място.
При по-големите деца до 11 години клас Е голям успех и радост донесоха на КСТ”Поморие” Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова. Наскоро сформираната двойка се представидостойно, завоювайки бронза. При най-големите представители на Поморие бяха Добри Петров и Лора Трендафилова, които се класираха 7-ми.

Подготовката на клуба продължава за предстоящия турнир за Купа “Пловдив”. Идния уикенд за столицата на северната ни съседка Румъния заминават Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова, както и шампионите за 2012 година Никола Илиев и Ивон Дерменджиева. В Букурещ ще се състои вече традиционен международен турнир, на който поморийчетата ще вземат участие за първи път.

Ръководството на клуба благодари за прекрасното пътуване на фирма”Перота”.

sportni_tanci