БСП номинира кандидат-депутати на конференция

bspОбщинската конференция на БСП Поморие ще се проведе на 21.03.2013г., съобщиха от Областния съвет на социалистите в Бургас. Като част от дневния ред  ще бъдат направени предложения за кандидати за народни представители. До сега общински конференции са се състояли вече в  Приморско, Руен, Созопол и Царево. Предстои такива да бъдат проведени в Карнобат – 20.03., Малко Търново и Сунгурларе – 21.03., в Бургас, Айтос и Средец – 23.03., Несебър – 24.03. и Камено – 26.03.
До края на март предстои да бъде проведено и заседание на Областен съвет на БСП – Бургас, където предложенията на общинските конференции за кандидати за народни представители ще бъдат обобщени и подредени. След провеждане на Областен съвет ще бъде изпратено предложение до Националния съвет за приемане на решение за окончателно подреждане на листата и регистрацията й.
На 23.03.2013 г. в столицата ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, където ще бъдат определени окончателно водачите на листи и местата на коалиционните партньори и гражданската квота.
До сега с четири номинации е председателят на Областен съвет на БСП Бургас Атанас Зафиров, с по три номинации Пенко Атанасов и Любомир Пантелеев, с по две номинации водачът на групата общински съветници от БСП – Бургас Евгений Мосинов и областният координатор на Младежко обединение в БСП – Бургас Христо Панайотов. Сред номинираните са още дванадесет души.
Номинирани навсякъде са и председателят на БСП Сергей Станишев и Пламен Орешарски.