Обир на пощенски клон в Бургас, в близост откриха починал мъж в кола

На 18.03., около 07.30 часа е  получено съобщение за извършена взломна кражба от пощенски клон № 18, разположен на партера на бл. 47 в ж.к. «Зорница». Установено е, че в клона е проникнато за времето от 15.00 ч. на 16.03.т.г. до 07.00 ч. на 18.03.т.г., чрез срязване на металната решетка на прозорец от задната страна на  блока и счупване на стъклото.

Чрез взломяване на една от трите каси, намиращи се в касовото помещение, е извършена кражба на сумата от около 2 000 лв., винетни  стикери за 2013 год. на стойност 3 117 лв., 30 билети за държавната лотария на стойност 60 лв. и пощенски марки на стойност около 300 лв. Междувременно около 13.00 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е  получено съобщение за открит починал в личния си автомобил мъж на средна възраст.

Автомобилът се намирал в близост до пощенския клон в бл. 47 в ж.к. «Зорница», като вратата на шофьорското място не била затворена, а мъжът седял в неестествена поза. Констатирано е, че се касае за 65-годишен бургазлия, страдащ от сърдечно заболяване. Мъжът малко по-рано бил на преглед при личния си лекар с оплаквания от болки в сърдечната област и вероятно, след като си тръгнал, е почувствал слабост, спрял е автомобила и починал в купето на колата си. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.