Презентация за Световния ден на метеорологията

Под надслов „Наблюденията на времето осигуряват защита на човешкия живот” премина срещата с представители на НИМХ-БАН Филиал Варна, която се състоя днес в конферентната зала на Гранд Хотел Поморие. Два повода имаше за тази среща – Световният ден на метеорологията (23-ти март) и Световният ден на водата (22-ри март). На 23 март 2013 г. отбелязваме 50 години от създаването на Световната служба за времето, затова и тази дата е избрана за Световен ден на метеорологията. 2013-та година е обявена от Обединените нации за година на международното сътрудничество в областта на водните ресурси.
Директорът на варненския филиал на Националния Институт по Метеорология и Хидрология Иван Иванов направи презентация, чрез която по интересен и увлекателен начин запозна присъстващите ученици, учители и гости с работата на института, ползите от прогнозирането на времето, както и с климатичните условия в Бургаска област.
„Решихме тази година да отбележим световния ден на метеорологията в Поморие. Тук сме, за да отпразнуваме своя професионален празник и да запознаем гостите си с нашата работа”, каза Иван Иванов.
На 22-ри март в онлайн мрежата на Международен Воден Мост 2013, ще има видео-излъчвания от всички информационни центрове и така ще стане възможно обединяването на десетки чествания на Международния ден на водата в различни точки на страната и чужбина, включително и Поморие. Участниците и посетителите в отделните акции ще могат да проследат от екрани в информационните центрове програмата във всеки един от пунктовете както и на онлайн страницата www.waterbridge.info.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA