Над 2000 кандидата желаят да започнат обучение в СТРАНД Академия

На 22 март започва подбора на персонал за първият лайфстайл център от открит тип в България, СТРАНД Бургас. Това обяви г-жа Мариела Остенд, инвестиционен директор на СТРАНД Бургас, на специална пресконференция в град Бургас, проведена на 21 март 2013 г. в хотел България.

 

СТРАНД Академия, която ще обучи и подготви кадрите, които ще работят в търговските и развлекателни обекти на центъра при неговото откриване, предлага безплатни професионални курсове по ресторантьорство и ритейл. Над  2000 души са кандидатствали за безплатно обучение, от които 600 души са поканени на интервю. Селектираните кандидати ще започнат обучение по западен образец.

 

Училището по ритейл (търговия на дребно)  има за цел да обучи бъдещите служители на Странд да бъдат търговци, които умеят да привличат и задържат клиентите си. Обучението е разделено на две нива – основно и мениджърско. Класовете са с практическа насоченост и ще представят съвременни практики на най-успешните марки в света.

 

Училището по ресторантьорство се развива в партньорството с Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”. “Там ще се провежда обучението на кандидатите за работа в ресторантската аркада на СТРАНД. Доверили сме се изцяло на техния професионализъм и опит в подготовката на кадри”, заяви Диана Вертер, мениджър проекти в Странд Академия.

 

В подкрепа на сътрудничеството си с учебните заведения в гр. Бургас, на 21 март Странд Академия проведе и срещи с  университетите в гр. Бургас – Университет „проф. Асен Златаров“ и Бургаски Свободен Университет, на които разясни възможностите за професионално развитие, които Академията предлага. „Странд Бургас има нужда от качествен персонал с висок стандарт на обслужване. Ние вярваме , че студентите в Бургас са интелигентни и амбициозни, и могат да бъдат подходящи кадри за Странд Бургас”, заяви Мариела Остенд, инвестиционен директор на СТРАНД Бургас.

 

С откриването си, СТРАНД Бургас ще осигури около 1000 работни места за жителите на Бургас и региона. Една значителна част от тези позиции ще бъдат запълнени именно от кадри, подготвени в СТРАНД Академия.

 

 

За СТРАНД

СТРАНД Бургас е първият лайфстайл център от открит тип в България. Вдъхновен от атмосферата на традиционната главна улица, СТРАНД позволява на посетителите си да се разхождат на открито, да дишат свеж въздух и да прекарат свободното си време пълноценно в модерна и уютна обстановка.

Освен, че е изключително атрактивен и невиждан до сега в България, откритият формат на СТРАНД е значително по-икономически устойчив, тъй като позволява по-ниски наемни нива и оперативни разходи. Същевременно, той дава възможност за значителна архитектурна свобода и осигурява по-естествена атмосфера за посетителите. Форматът на СТРАНД е особено подходящ за мекия морски климат на Бургас, където разходката на открито е неизменна част от всекидневието на жителите на морския град.

През 2008 г. проектът взе участие на международното изложение MAPIC в Кан и бе сред  10-те представени за еталон на европейски търговски центрове на бъдещето.