Христов: В приходната част на бюджета има значителна несигурност

Правителството има намерение да изпълни Бюджет 2013. Това заяви на първото заседание на съвета за тристранно сътрудничество финансовият министър Калин Христов, предаде КРОСС.
По думите му обаче има предложения, отправени към тристранния съвет, в които се изисква промяна в Закона на бюджета, а служебният кабинет няма такива правомощия.
В предложенията има посочени само ползи, но няма посочени разходи. Всяко едно предложение е добре да се дискутира и всеки да има честността да опише съществуващите ползи и потенциалните разходи, за да имаме колегиална дискусия. Иначе рискуваме да имаме абстрактни или силно поляризирани дискусии”, коментира Христов.
Калин Христов посочи, че разходната част на бюджета е сигурна, приходната обаче не е и за нея са нужни усилия, тъй като зависи от икономическото развитие.
Никъде в бюджета не е разписано, че има предсрочни избори и съпровождащата несигурност. В приходната част има значителна част на несигурност. В разходната част всички очакват да има сигурност и тези разходи да бъдат направени, посочи той.