Ексдепутат от ГЕРБ платил за сбирката на студентите в “Арена Армеец”?

Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев предадоха доверието на свободно протестиращите български граждани. Около това се обединиха по време на брифинг Димитър Тодоров от Свободно протестиращите студенти, Людмила Манова , организатор на протестите в Благоевград, Райна Вардева, организатор на протестите в Пловдив, и Антон Димитров от гражданска федерация “Промяна”, предаде КРОСС. Ние протестирахме срещу запазване на статуквото, а те , под диктовката на ГЕРБ, организират поддържаща ги партия, подчертаха те.
„Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на “Орлов мост”, без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено”, категоричен беше Димитров.
Под думите му трябва да се съберат истинските хора, които първи са се вдигнали на бунт и са надали глас срещу изстъпленията на олигархията. Това са „хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването. Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, подчерта той.
От думите им стана ясно още, че сбирката, която трябва да се проведе днес в зала „Арена Армеец”, е „импровизиран” митинг, платен от депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Целта по думите им е създаването на нова сателитна партия, поддържаща ГЕРБ.
Протестиращите отново повториха, че не целят партийните листи, а искат граждански контрол. „Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети”, заяви Людмила Манова от Благоевград. Според нея из цялата страна масово се правят срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.