Стоичков: Няма да ставам политик

Аз съм безпартиен. Това заяви пред журналисти големият футболист и треньор на Литекс Христо Стоичков, който присъства на национална среща, организирана от студенти от цялата страна в зала „Арена Армеец” в столицата, предаде КРОСС.
Неведнъж са свързвали името ми с политически сили, каза още легендата и добави, че неговата партия са селата и градовете, в които е бил сред хората.
Той бе категоричен, че няма никакво намерение да става политик, но ще подкрепи студентите.
Националното представителство на студентските съвети покани Стоичков за свое лице, а той прие с условие, че името му няма да бъде опетнено.
На въпрос на журналисти гарантирано ли му е, че името му няма да бъде петнено, както е поискал, Камата отговори, че когато студентите са му се обадили да стане тяхно лице, е изчакал няколко часа, за да даде отговор.

Нашите студенти са честни хора, млади, имат бъдеще, перспектива, посочи Стоичков.

Той отбеляза, че симпатизира на хора , които могат да оправят с нещо България.
Моето е най-лесно, взимам си нещата, взимам си багажа и отивам в Испания или Щатите и въобще не ме интересува, но когато съм поел ангажимент към тези млади хора, когато погледнах в очите им дали искат да правят нещо задкулисно или искат да вървят по правия път, аз съм тръгнал по един прав път и съм го извървял сам, имал съм добри съотборници, президенти, които са подкрепяли моето бъдеще, затова дадох моето съгласие на тези хора да си избират по демократичен начин те какво трябва да направят, ще намерят начин и подход, каза още той.