Читалище Светлина и Танцов състав на Българо-гръцко дружество получиха дарение

darenie

С цел по-добрата информираност за страните от Европейския съюз  библиотеката към читалище „Светлина” в Поморие получи литература и помагала от Информационния център в Бургас на евродепутата д-р Андрей Ковачев.

След като бяха обогатени фондовете на читалищата в Сунгурларе, Ново Паничарево, Китен и Средец сега и поморийци ще могат да се запознаят с най-новите заглавия от европейската библиотека на български и английски език, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Втората част от дарението получиха младежите от танцовия ансамбъл към Българо-гръцкото дружество “Анхиало”. Общинските съветници от ГЕРБ Ася Пеева, Красимир Железчев и Живко Костадинов им връчиха забавни игри с образователна насоченост посветени на държавите членки.

Разяснителната кампания на д-р Андрей Ковачев ще продължи на територията на Бургаска област.

darenie2

2 Отзиви

  1. zainteresovan

    То тези материали се раздават безплатно от информационната служба на ЕС.Нали съм давал такива материали и на читалище “Просвета”!
    Пари им трябват на тези институции!
    То към читалище “Просвета” имаше евро кът,ама какво стана?

  2. много хубава новина – винаги се радвам на подобни новини между съседни страни – защото е хубаво взаимно да се уважаваме и да си сътрудничим – поздрави до всички