Седмица на безплатните ортопедични прегледи в МБАЛ „Черноморска”

Безплатни консултативни прегледи стартират от днес в отделението по ”Ортопедия и травматология” на МБАЛ „Черноморска” в ж.к. „Меден рудник” в Бургас.

От 25 до 29 март /петък/, включително бургазлии ще могат да се прегледат напълно безплатно при специалистите  в здравното заведение, след предварително запазен час на телефона на регистратурата – 056/ 707 606. Отделението ще работи с пациенти всеки ден, преди обед.

Ще се извършват прегледи на пациенти с артрозни заболявания,  посттравматични оплаквания и усложнения, при болести на меките тъкани и крайници, в следствие на пренапрежение и артроза, деформации на опорно-двигателния апарат и други. При необходимост, ще се заплаща само рентгенографското изследване.

„Неудобните пози, монотонно повтарящата се работа и вдигането на тежести са сред рисковите фактори, които могат да увредят костите, ставите, мускулите, сухожилията, връзките, нервите и кръвоносните съдове. Водят до умора, болки и увреждания на опорно-двигателния апарат. По данни на Световната здравна организация на работното място най-често страдаме от заболявания именно на опорно-двигателния апарат”, коментира д-р Иво Гугалов – завеждащ отделението в МБАЛ „Черноморска”.

Водещият ортопед – травматолог и специалист по протезиране и артроскопия е категоричен, че пациенти няма да бъдат връщани, независимо дали свободните часове са запълнени. При необходимост  кампанията ще бъде удължена, а след приключването й резултатите ще бъдат обощени.