Цветанов остава шеф на предизборния щаб на ГЕРБ

Кампанията на ПП ГЕРБ за предстоящите избори ще бъде позитивна и насочена към българските граждани. Това заяви по време на брифинг шефът на Столичен общински съвет и член на предизборния щаб на ГЕРБ Елен Герджиков, предаде КРОСС.
Няма да се занимаваме с дискредитиране на останалите политически субекти. Предложенията, която ще бъдат чути в кампанията ни, ще бъдат реални и осъществими, а не в удобната лексика на популизма, подчерта той.
Герджиков обясни, че предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде на “два крака”. Единият са нашите кандидати, които са доказали се хора по места, а другият – програмата. ГЕРБ ще заложи на възможните и реални предложения, които не са обърнати към популизма. Кампанията ще бъде градивна и ще се осъществява в постоянен диалог с гражданското общество. Ние имаме желание никога да не се връщаме обратно в историята, каза Герджиков.
Посланието, под което ще премине кампанията е “Имаме воля!”. Искаме да кажем че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем, каза още Герджиков
По думите му основният дефицит на отчайващо дългия преход в България е волята – политическата воля да се работи за хората и да се решават проблемите им. С това послание искаме да кажем, че знаем какво може да се направи и имаме воля да го постигнем, подчерта Герджиков.
От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че той отново ще бъде начело на предизборния щаб на партията.
Националният предизборен щаб се оглавява от мен. Това е моя роля от 2007 година, откогато ГЕРБ е на политическата сцена и участва в изборите, обясни той.
На база задълбочения анализ и трудностите, в които изпадна управлението на ГЕРБ, имахме воля, за да продължим и работим в интерес на обществото и да върнем доверието на Европа.
Програмата ни ще бъде реалистична. Тя ще запази тази стабилност, ще направим балансиран подход за да запазим доходите на хората. И На първо място – да осигурим работни места, посочи Цветанов.