Съветниците в Несебър гласуват единодушно на сесия

С 12 гласа “за” и  5 “въздържали се” Общинският съвет в Несебър взе решение, с което задължава кмета Николай Димитров да организира премахването на незаконен обект, изграден  и стопанисван  върху съоръжението “Южна буна” в Стария Несебър от ЕТ “Зарко-Транс-Захари Вълков”.

Тази точка-37, бе и единствената по която имаше различно от единодушното гласуване. По всички останали бе гласувано с 47 гласа “за”. С такъв вот съветниците одобриха искането на д-р Петко Илиев-управител на Медицински център “Д-р Димитър Пеев” ЕООД-Несебър за получаване на кредит за дейността на центъра в размер на 30 000 лв. със срок на погасяване от две години.

По същия начин-единодушно, бе гласувана и схемата за преместваеми обекти и маси към заведенията за обществено хранене на тероторията на общината за сезон лято-2013, предложена от зам.кмета Лазар Япаджиев. Съгласно одобрената от Общинския съвет схема в новата част на Несебър обектите ще са общо 53, а за Стария Несебър-42. За Слънчев бряг-запад обектите са 19, за Свети Влас-10, за Обзор-32, за Равда-24, 1 за Оризаре и 3 за Тънково. Съветниците одобриха и схемата за разположение на рекламно-информационни елементи /РИЕ/, предложена от арх.Атанас Пинков. Тези РЕИ ще бъдат монтирани върху терени общинска собственост на територията на град Несебър-нова част, Обзор, Свети Влас, кк “Слънчев бряг-запад”и пътят между кк “Слънчев бряг” и Свети Влас и Равда. За общинските обекти на базар “Пристанище”,които се отдават под наем,ще се проведе търг с явно наддаване.

                                                                                    Максим МОМЧИЛОВ