Костов: Винаги съм вадил България от криза

Оставката на началника на кабинета на президента – Цветлин Йовчев, не е добър знак. Не виждам кой може да го замести. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Според него състоянието на енергетиката в момента е като балона в жилищното строителство – имаме огромна продукция, която не може да бъде продадена. Причината за това не е кризата. Отдавна в България трябваше да има енергийна борса, но мафията в сектора не допусна това да се случи, посочи лидерът на тъмносините.

Основният аргумент на ДСБ за изборите е, че ние винаги сме вадили страната от криза – освен премиер, аз бях и финансов министър след управлението на Андрей Луканов, когато България беше в тежко състояние. Ние сме заявили три стъпки в програмата си – по отношение на доходите, на заетостта и сигурността на хората. Основният проблем на хората е всеобщото усещане за обедняване. Изход има. Това, което ни различава драматично от БСП, е, че ние не твърдим, че държавата създава работни места. Поставяме акцент върху необходимостта да се води война с монополите, които източват доходите на хората, каза още Иван Костов.