Община Поморие и ВиК подписаха договор за над 47 млн. лв.

Днес, зам. кметът на община Поморие Янчо Илиев и представител на Обединение „ВИК Поморие”  подписаха договор за реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на гр. Поморие.

Договорът е на стойност 47 511 698,08 лева и се финансира в рамките на Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.” (ОПОС), съобщиха от пресцентъра на общината.

През ноемви 2012 г., Община Поморие спечели проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, по процедура с № BG161PO005/10/1.11/02/16, на стойност 96 милиона лева. С реализирането на проекта се предвижда подобряване на ВиК инфраструктурата в гр. Поморие и региона чрез пречистване на отпадните води посредством реконструкция и модернизация на ПСОВ – гр. Поморие.

В подписания днес договор се предвижда изготвяне на работен проект, осъществяване на авторски надзор и извършване на строително-монтажни работи. Обект на строително-монтажните работи са: Реконструкция и рехабилитация на канализационната мрежа на град Поморие, включваща  рехабилитация на главни и второстепенни канализационни колектори, изграждане на нови и рехабилитация на съществуващи помпени станции, изграждане на нови отвеждащи решетки за дъждовни води и нови клонове за дъждовна канализация и Рехабилитация на водопроводната мрежа на гр. Поморие, включваща рехабилитация на главни и второстепенни клонове.

Пресцентър Община Поморие

 

4 Отзиви

  1. Браво на Общината! Само, че кога ще видим спечелен проект на г-н Алексиев и екипа му. Този пак е спечелен от предното ръководство начело с г-н Златанов.
    Хайде г-н Алексиев, вие сега сте на ход. Ние Ви дадохме кредит на доверие и май си останахме излъгани.

    • “…ПРЕЗ НОЕМВРИ 2012 г. Община Поморие спечели проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, по процедура с № BG161PO005/10/1.11/02/16, на стойност 96 милиона лева. …”

      • архитект

        мнооого бъркаш- договор 58-131-C010/12.01.2009 г. за проект „Изготвяне на инвестиционен проект за модернизация и проектиране на ПСОВ и съпътстващи съоръжения на гр.Поморие”, по процедура за подбор на проекти по Приоритена ос 1 „BG161PO005/08/1.30/01/01 Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”- едното е следствие от другото

  2. Бареков

    КМЕТ ДА СИ Е ДЕЛИКАТНА РАБОТА ВИШ КУНЧО ГИ РАЗБИРА РАБОТИТЕ ПОВЕЧ ОТ ТЕБ ДРЪЖ ГО НА РАБОТА ЩТЕ ТЕ ВКАРА В НЯКОЯ СХЕМА ДА ИСКАРАШ НЯКОИ ЛЕВ