Димчо Михалевски се срещна с представители на Камарата на строителите в Бургас.

За създаване на прагматично лоби, което да работи за подобряване на законодателството в сферата на инвестициите и строителството призова водачът на листата на Коалиция за България за 2 МИР Димчо Михалевски на среща с Камарата на строителите  в Бургас.  Г-н Михалевски  пое ангажимент да внесе предложение за промени в Закона за устройство на териториите и Закона за обществените поръчки, които да гарантират равнопоставеност на големите, малки и средни фирми от строителния бранш. Строителният бизнес е в колапс, заради толерирането на определени фирми и концентрация на поръчки към тях, бяха единодушни председателят на Камарата на строителите в Бургас Димитър Янакиев, членът на Националния съвет на Камарата на строителите в България – Николай Николов, арх. Николай Милков и др.

Според тях отпушването на процеса на саниране на сгради ще даде шанс за работа на строителните фирми. Липсата на средства за съфинансиране обаче блокира процеса. Обществото може да поеме необходимото съфинансиране за най-бедната част от населението, средствата в размер на около милиард и половина могат да се осигурят чрез дългосрочен заем, заяви Михалевски, според когото въпросът би могъл да бъде поставен за решение на референдум.

Михалевски  обяви пред строителните бизнесмени ангажиментите на Коалиция за България за трикратно увеличение на държавните средствата за капиталови разходи за общините в област Бургас до края на мандата.  Рехабилитиране на  поне 1/3 от  републиканската пътна мрежа в Бургаска област, доизграждане на автомагистрала „Тракия“ започване на строителството на автомагистрала Черно море” и изграждане на 4-лентов път Сарафово – Несебър.