Димчо Михалевски: Цветанов и всички нарушители на закона- вън от листите

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева да се разграничи публично от действията на Цветан Цветанов и всички, които нарушават законите да напуснат незабавно листите с кандидат – депутати. За това призоваха на пресконференция водачът на листата на Коалиция за България в област Бургас инж. Димчо Михлевски, Христо Монов и експертът по национална сигурност Аргир Бояджиев.

Михалевски отбеляза, че докато Цветанов не се оттегли от листата на ГЕРБ изборите няма да са честни.  Кандидат- депутатът прогнозира, че скандалът с подсушаванията под покровителството на бившия вътрешен министър ще доведе до тежки последици за страната от Европейската комисия.  Според Михалевски, ако Цветанов не се оттегли от предизборната кампания, отговорност трябва да носи лично Бойко Борисов, който е вдъхновител на подслушванията в страната.

Михалевски обяви, че след изборите, от Коалиция за България ще  поискат се да се разсекретят всички данни от прилаганите СРС-та от ГЕРБ на обществен форум, за да стане ясно кога, срещу кого, как са използвани и колко от тях са довели до осъдителна присъда за престъпление.

Михалевски изтъкна още, че след този грандиозен скандал влизането ни в Шенген ще е под голям въпрос, тъй като се поставя под съмнение свободата и сигурността в страната. „ И всичко това, защото двама души си помислиха, че държавата им е бащиния, а законите са някаква хартия”, визира кандидат –депутатът Цветанов и Борисов.

Водачът на листата  посочи, че подслушванията са имали две престъпни цели- да се внуши страх у хората, за да видят у властта  спасител и сигурност. Да се  натиска опозицията и да се краде бизнеса на предприемачите. „Това донесе огромните финансови потоци на ГЕРБ, с които те сега купуват избори в цялата страна”, категоричен бе инж. Михалевски. Според него подкрепата на Борисов за Цветанов след скандала е признание, че бившият премиер е издал тази политическа поръчка. По думите му обществото може да се противопостави на тази полицейщина само с гласа си на 12 май. „Предизборната програма на ГЕРБ е повече пари за полицейщина. Не за хората, а за МВР, така както наляха 100 млн.лв. за подслушване, вместо за доходи и майчинства. Класическа схема на мафията – затова народа да помисли – мафия или политически сили да го управляват”, подчерта инж. Михалевски.

 

Пресцентър на БСП