Над 700 души от ГЕРБ почистваха в област Бургас

Над 700 души от структурата на ГЕРБ в цялата Бургаска област се включиха в кампанията „Да изчистим България”. ГЕРБ-Поморие се включи в кампанията освен в морския град и в Каблешково, и Ахелой.

Първоначално групата в Бургас възнамеряваше да почисти района на плажната ивица в посока Солниците. Водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева заедно с част от останалите кандидати за народни представители, общинските съветници от ГЕРБ, членове и симпатизанти на партията се включват в инициативата за втора поредна година. Днес желаещите да участват в почистването бяха повече от 130 души, затова се разделиха на 3 групи. Първата тръгна в посока парк „Езеро”, втората по алеята в посока Солниците, а третата по плажната ивица в посока кв. Сарафово.

„Радвам се, че много мои съграждани, сред които и толкова млади хора, се включиха и тази година в кампанията. По този начин се фокусира вниманието на гражданите към опазване на околната среда – един от най-важните проблеми на съвременното общество. През последните 4 години приключихме и стартирахме редица мащабни проекти за рекултивация и закриване на стари общински депа за битови отпадъци. В резултат на това се възстанови нарушената околна среда на площ над 3 200 дка. Намали се опасността от запалване на сметища и рисковете за хората и природата”, коментира Ивелина Василева.

ГЕРБ-Сарафово заедно с членовете от рибарското сдружение и жители от бургаския квартал активно се включиха в инициативата. Старт на днешното почистване даде кандидат за народен представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков. Структурите на партията проведоха акции по почистване и в съставните селища на община Бургас.

Общинският лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев, общински съветници от партията, членове и симпатизанти почистиха Северната крайбрежна алея в Новата част на Несебър.

ГЕРБ-Средец заедно с кандидатът за народен представител д-р Надежка Палова почистиха местността „Рибарска среща”. Групата сама организира извозването на чувалите с боклук. В Карнобат членове и симпатизанти на ГЕРБ бяха избрали местността „Дядо Димчов Баир” и с. Кликач. След почистването на двете места бяха засадени дръвчета.

ГЕРБ Приморско се включи за поредна година в „Да изчистим България”, която цели промяна в нагласите на хората за опазване на природата. В морския град членовете на партията почистиха двата подхода към Северния и Южния плаж. В Китен групата на ГЕРБ  избра къмпинг „Атлиман”, пристанището, Южния плаж, боровата гора. Във с. Веселие местата, които бяха почистени са местносттите Юрта и Мара Лишанка, параклисите „Св. Константин и Елена”, „Св. Илия” и гробищния парк. В с. Ясна поляна обходи се направиха в парка „Паскал Иванов” и местността „Аязмото”. ГЕРБ-Ново Паничарево почисти цялото поречие на река Ропотамо,  местността „Старо  село”. В Писменово  младежи от ГЕРБ  събраха отпадъците от гробищния парк, параклиса и крайните точки на селото.

В Царево структурата на ГЕРБ почисти залива на местността „Лафина”, а в Ахтопол – Боровата гора.  Местността „Шофьорското висле” бе избраното от членовете и симпатизантите на ГЕРБ-Малко Търново място. В Айтос две групи чистиха около язовира в лесопарк „Славеева река” и в с. Съдиево. Структурата на ГЕРБ в Созопол и общински съветници на партията изчистиха Райския залив. В Руен мястото за почистване, избрано от ГЕРБ бе центъра на селото. Към структурата се присъедини и кандидатът за народен представител Рахим Ибрям. Младежите на ГЕРБ чистиха и в Камено – зоната около стадиона, а към тях се присъединиха и много граждани.