ПГ по туризъм “Ал. Константинов” е марка за професионализъм

PG_Turizam2

От 18 до 20 април в гр. Пловдив се проведе Петата Панорама на професионалното образование под патронажа на Министъра на образованието младежта и науката.

В надпреварата взеха участие ученици от 63 професионални гимназии по професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”

С високата си професионална подготовка, усърдие и талант, учениците от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” гр. Поморие, представиха отлично своето училище, своя град и заслужиха уважението на всички присъстващи.

В категорията „Най- добър млад сервитьор-сомелиер” Мариела Теохарова от 11а клас с ръководител Велка Байчева завоюва 8 – мо място. Малко не и достигна да се качи на почетната стълбичка. Това я амбицира още повече за следващата година да спечели предварителните кръгове, което ще и даде правото да участва на този голям форум.

Сръчната тинейджърка Ани Петрова от 12а клас с ръководител Златка Ватева, която неведнъж е носела успехи за училището си, след оспорвана битка завоюва Второ място. Тя впечатли професионалното жури със смелото и атрактивно боравене с шейкъра и бутилките.

С постигнатите резултати училището показа, че не е само една от многото гимназии в България, а марка за професионализъм в регионален и национален мащаб.

PG_Turzam

PG_Turizam

PGTurizam3