Димчо Михалевски: Борисов направи 4 пъти по-малко от нас

Имаме решение за проблемите на Малко Търново за разлика от ГЕРБ, които смятат за 4 години да направят детска площадка, заяви в граничния град водачът на червената листа

 

Довършване на обходния път в Малко Търново ще е първият инфраструктурен проект, който ще реализираме в града, ако спечелим извънредните парламентарни избори на 12 май. Това увери на среща с жителите на граничния град водачът на листата на Коалиция за България в област Бургас инж. Димчо Михалевски. За разлика от ГЕРБ, които смятат за 4 години да ви направят само една детска площадка, ние имаме амбициозна регионална програма, каза още социалистът. Той пое ангажимент за връщане на общинските гори, несправедливо одържавени от бившите управляващи и така гарантира достъпна цена на дървата за огрев, както и социалната програма на местната администрация. „12 май е решителна дата за България, защото Борисов доведе страната до тежко положение и от изборите зависи дали в следващите години животът ни ще е още по-тежък”, подчерта водачът на червената листа. Той бе категоричен, че БСП е единствената сила, която може да свали престъпното управление на Бойко Борисов. По думите му има пет съществени разлики между управлението на БСП и ГЕРБ, като всички са в полза на социалистите. Кабинетът „Станишев” е разкрил 360 000 работни места, ежегодно са увеличавани заплати и пенсии, изплащане на коледни добавки, обновената е 30% от инфраструктурата в страната за 14 млрд. лв., добавени са 4 млрд. лв. във фискалния резерв, а външният дълг е намален на 14% от БВП. Безработицата е била в размер на 5.9%, а привлечените външни инвестиции -24млрд. лв. В сравнение ГЕРБ закриха 512 000 работни места, вдигнаха безработицата до 13%, замразиха доходите при инфлация от 30%, изхарчиха 5 млрд.лв. от фискалния резерв и поеха нови заеми за над 4 млрд. лв. Привлечените инвестиции са 6 пъти по- малко и са едва 4 млрд. лв. главно във фотоволтаици. Инвестициите в инфраструктура са за 11 млрд. лв., а обновените пътища и довършени магистрали са 4 пъти по-малко. Михалевски припомни, че рехабилитацията на пътя Бургас- Малко Търново е заслуга на БСП, откъдето е осигурен проекти и финансиране. „Борисов направи 4 пъти по-малко от нас, но се хвали 100 пъти повече”, заяви водачът на листата. Той подчерта, че всички проекти, които се правят в страната са задължение на управляващите, тяхното задължение, а не някаква заслуга, както изтъкват ГЕРБ. Главното е как се чувстват и живеят хората. Спрямо народа Борисов извърши престъпление и на 12 май ще им потърсим отговорност”, зарече се инж. Димчо Михалевски. Коалиция за България започва от хората, а ГЕРБ с асфалт, което показва, че волята им е да продължат постарому, добави още водачът на листата.

 

Присъстващите на срещата се обявиха против досегашната политика и заявиха, че районът е бил изолиран и изоставен. Сред основните проблеми са безработицата, ниските доходи, убитото земеделие и животновъдство. Демографския срив и непосилните държавни такси, налози и проверки, чието решение се вижда в управленската програма на КБ.