Жалбата против спряното строителство на Иракли е основателна според НПО

Оспорването на заповедта за спиране на строителство на Иракли е основателно. Това смятат от Национална асоциация „Българско Черноморие”.
Според секретаря на неправителствената асоциация, чиято основна цел е защита на интересите на хората живеещи и работещи на българското Черноморие, Тодор Георгиев това решение е в противовес с нормативните актове в България и обслужва първо чужди интереси, а не български.
„Убийството на българския туризъм и всякакъв бизнес е предателство спрямо България”, заяви Георгиев.
По неговите думи експертите на асоциацията са прегледали документите на фирмата инвеститор, също така са прегледали и актовете, съставени от РИОСВ и РДНСК, и са установили, че тези актове са били репресивни и не отговаряли на нормативните изисквания.
„Ние сме сигурни, че съдът в България правилно ще разтълкува защитата на инвеститора. Фактите, които ще бъдат изнесени в делото, ще дадат път за продължаване на инвестиционния процес, който е спрян във фаза, която не е в началото, а в края на инвестиционния процес”, добави още Георгиев.
Според асоциацията убийството на всякакъв бизнес в България е в полза за съседни държави.
Те са уверени, че зелените организации влияят в политиката на Министерството на околната среда и водите да бъде използвано за репресивен орган, а не за министерство, което да съчетае запазване на природата с повишаване на стандарта на живота на хората.
„България в момента е в криза, не само финансова, а и социална. А всяко едно работно място е от полза”, добавиха още от асоциацията.
Тодор Георгиев твърди, че териториите на Иракли, върху които строи фирма „Емона 2000”, не са държавна или общинска собственост. Според него терените били закупени от преселници от Одринска Тракия. След 9-ти септември 1944г. държавата национализира територията, а през 90-те ги връща на собствениците.
„Тези територии са урбанизирани още през 70-те години на миналия век, т.е. те са територии за строеж”, уточни още той. „Ако т.нар. природозащитници желаят България да се превърне в безлюдна територия, като пустинята Сахара, например, бих им препоръчал да заминат там. Цялата тази истерия, провокирана от зелените групировки е против жизнения стандарт на хората в България и евполза на други туристически държави. Това убийство на бизнеса е предателство. Не вярвам младите да искат да заминат в чужбина. Аз искам да останат в България и тук да имат шансове за реализация и достойно заплащане”, посочи Георгиев.

Припомняме, че фирмата “Емона 2000” оспорва в съда заповедта за спиране на строителството, издадена от директора на отдел „Незаконно строителство“ към РДНСК-Бургас. До спиране на строителството се стигна след проверка, която показа, че инвеститорите не спазват ограниченията за защитената зона “Емине“.
Делото за спряното строителство в местността Иракли ще се гледа на 10 юни. /ТОП НОВИНИ/