Институт „Конфуций” и китайското посолство дариха над 1000 учебника на бургаска школа

Над 1000 учебника за обучение по китайски език са дарени на бургаската школа „Еxperience chinesе”. Инициативата е дело на институт „Конфуций” – град София, и по идея на посолството на Китайската народна република в България.

Учебниците, съдържащи специално аудио и видео материали, са изготвени на български език за улеснение на желаещите да проговорят мандарин. За любознателните, учебните пособия дават възможност и за по-задълбочена информация за страната – нейната история, икономика, култура и традиции.

„Дарените учебници ще са от голяма полза при подготовката на курсистите към бургаската школа”, заяви основателката ѝ Менг Лу. Към момента в единственото училище по китайски език в Бургас се обучават 2 групи с по 8 курсисти. Отделно от началото на месец май в сградата на СОУ „Константин Преславски” ще стартира уъркшоп по китайски език. За участие в него са се записали девет от възпитаниците на училището.

На 26 април предстои и последната безплатна лекция за бургазлии в КЦ „Морско казино”. Тя ще бъде на тема “Основи на китайския език” и ще е отворена за посетители, като в рамките на час те ще могат да се запознаят с езика и структурата му отблизо. Учебните занятия ще се водят на английски език и са с начален час 17:30.