Съюзът на собствениците – Слънчев бряг поиска оставката на Иво Маринов

Управителният и Контролният съвет на Съюз на собствениците – Слънчев бряг настоява незабавно да бъде поискана оставката на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, поради пълното неглижиране и бездействие от негова страна на решаването на проблемите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг. Писмото с искането е изпратено до премиера Марин Райков и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

В качеството му на заместник-министър на МИЕТ и на Председател на Борда на „Слънчев бряг” АД, Иво Маринов от години е подробно запознат с проблемите на комплекса и най-вече с конфликта за собствеността и стопанисването на инфраструктурата в зона изток на к.к. Слънчев бряг, пише в писмото на хотелиерите. В него те заявяват, че съдебните институции-Административен съд-Бургас и Върховен административен съд ясно и категорично са постановили с решения, че Заповедите на изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД за регулиране на пътното движение на територията на Слънчев бряг са нищожни и противозаконни и че дружеството няма право да администрира процесите в курорта. Независимо от този факт, pъководството на „Слънчев бряг“АД си позволява отново и през предстоящия летен сезон да въвежда и прилага за поредна година същия контролен режим, чрез който уж в името на реда и спокойствието на туристите да се възползва от ресурсите с цел незаконно набиране на средства.

Управителният и Контролният Съвет на Съюза на собствениците – Слънчев бряг счита, че с бездействието си заместник-министър Иво Маринов не само грубо нарушава изпълнението на решенията на съдебните институции, но и създава предпоставки за обогатяване на „Слънчев бряг” АД чрез осъществяване на дейности по въвеждането и поддръжката на един контролен режим, които са противозаконни.

От Съюза на собствениците изразяват надежда, че премиерът и министърът на икономиката, енергетиката и туризма ще вземат спешни мерки за незабавното отстраняване на заместник-министър Иво Маринов от длъжност с цел предотвратяване на бъдещи действия по горепосочените проблеми в Слънчев бряг.