Димчо Михалевски: Истинският поръчител на тоталното подслушване е Бойко Борисов

Признанието на бившия министър Мирослав Найденов за подслушванията показва, че управляващите от ГЕРБ са били като мафиотска структура. Това заяви на среща с жители на комплекс „Лазур” водачът на лисата на Коалиция за България в Бургас инж. Димчо Михалевски. Той подчерта, че откровенията на един от най – приближените министри  показва истинското лице на ГЕРБ и призова Цветан Цветанов и Бойко Борисов да се откажат от имунитета си и да напуснат изборния процес, защото в противен случай не може да се гарантира честен вот. Михалевски коментира, че подкрепата на Борисов към Цветанов, след откровението на един от знаковите министри показва, че всъщност бившият премиер е истинския поръчител на подслушванията, а ексвътрешният министър е бил просто изпълнител.

„С нож ще изрежем контрабандата, от която годишно ГЕРБ печелеше по 2 млрд. лв.  Тези пари ще влязат в държавата, за да стимулираме икономиката, което е ключово за решаване на проблемите”, заяви Михалевски. „За разлика от другите партии БСП е доказала, че изпълнява ангажиментите си”, каза още социалистът, представяйки амбициозната регионална програма.  „Жалко е Бургас да разчита само на туризъм, което значи заетост за 4 месеца”, каза Михалевски, наблягайки за необходимостта от развитие на индустрията и селското стопанство, защото за последните 4 години в областта са загубени 26 000 работни места, а безработицата се е покачила два пъти.

Кандидат – депутатът предупреди, че 500 млн.лв., които водачката на ГЕРБ  Ивелина Василева обещава в пречиствателни станции е един вид бомба със закъснител. „Призовавам политиците от ГЕРБ да бъдат така добри и да кажат колко ще стане цената на водата за бургазлии, ако всички станции се построят”, заяви той и прогнозира сума от 5.50лв. на кубик.Освен това бившите управляващи разполагат само с 220 млн.лв. по тази програма, затова е важно да кажат откъде ще вземат останалите средства. „Аз съм „за” строителството на пречиствателни станции и инфраструктура, но предлагам специална мониторингова програма за управление на риска от драстично увеличаване на цената на ВиК – услугата и услугата за обезвреждане на отпадъци, съобразена с нивото на доходи на хората и поносимостта на цената .

Пред жителите на комплекса водачът на червената листа посочи, че на Бургас му отива да има повече депутати социалисти. „Колкото по – силни сме, толкова по – добре за региона”, посочи Михалевски.