Ангел Семерджиев подписвал договори с кръстницата на детето си

 

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси установи конфликт на интереси по отношение на бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Разследването е започнало след самосезиране на Комисията от 19 февруари 2013 г. по публикации в медиите, предаде КРОСС. От събраните в хода на производството доказателства се установило, че Семерджиев е издал лицензия за търговия с електрическа енергия в полза на „Проенерджи Трейд” ООД за срок от 10 години.

Фирмата е собственост на Анелия Димитрова, която е кръстница на детето му. Дамата продала къща от затворен тип във вилната зона на с. Кошарица, община Несебър, на цени, двойно по-ниски от пазарните. Впоследствие Семерджиев е продал и апартамент от 168 кв.м. в гр. Несебър на друга фирма на Димитрова -„Анрад консулт” ЕООД, за сумата от 90 000 евро.

Решението на Комисията може да се обжалва пред Административен съд – София град. През февруари прокуратурата също образува производство срещу Семерджиев за това, че в периода 2009-2012 г. е използвал служебното си положение, за да може фирмата “Про енерджи трейд” ООД да получи 10-годишен лиценз, предаде бтв. Разследването срещу започна едва два дни, след като премиерът Борисов обяви, че бившият шеф на ДКЕВР ще „има среща с прокуратурата”.