Дайнов: ГЕРБ сами се хванаха за гушите

Загубвайки властта, ГЕРБ сами се хванаха за гушите и беше ясно, че който е с по-слаби нерви – напуска потъващия кораб. Това каза за политологът Евгений Дайнов в коментар на изнесените от бившия министър на земеделието Мирослав Найденов твърдения, че всички министри са били подслушвани по нареждане на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде КРОСС.

Според анализатора разкритията на Найденов не са сценарий на ГЕРБ. „Прекалено сложна е схемата няколко милиционера да се съберат и да решат да разгърнат подобна информация насред предизборна кампания, че да отстрелят Цветанов, а Бойко да се върне на бял кон”, Това не е по силите на милиционерските мозъци”, коментира политологът.

“Днес Мирослав Найденов повтори действията на Емил Димитров, който преди известно време съобщи, че се е скарал с ГЕРБ-аджиите и е избягал извън България. Очевидно е, че Мирослав Найденов някъде се е скарал със своите събратя по глутница и направи очевидното – вдигна патърдия, за да стане видим и да бъде защитен от държавните органи”, посочи политологът. По думите му “ефектът на този скандал е, че се поставя начало на погрома, който ще понесе ГЕРБ на изборите, както и доказване на истината, че до този момент са ни управлявали не политици, а глутница, която е имала единствената цел да прахосва”.