ГЕРБ: Продължаваме политиката за развитие на спорта в област Бургас и през следващия мандат

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Радостен е фактът, че все повече млади хора избират спорта като начин за развлечение и грижа за здравето. Това означава, че усилията които положихме за изграждане на спортна инфраструктура, не са били напразни. През последните 4 години в област Бургас бяха изградени и ремонтирани над 50 спортни съоръжения – зали, площадки, стадиони, игрища, плувни басейни, велоалеи, байк парк, фитнеси на открито. Предстои в следващия мандат броят им да се увеличи, като амбицията ни е да няма населено място в региона без зона за спорт”, с тези думи кандидатът за народен представител от ГЕРБ –Бургас Семир Абу Мелих откри организирания от партията турнир по футбол.

Осем отбора от по 6 полеви състезатели и две резерви играха в преки елиминации на двете игрища в Спортен комплекс „Славейков”. Освен футбол, комплексът осигурява още условия за провеждане на волейбол, баскетбол, хандбал, катерене, тенис на корт, тенис на маса, както и зала за борба и лекоатлетическа писта

ГЕРБ също участва със свой футболен тим – „Имаме воля”, капитан на който беше кандидатът за народен представител от партията Жечо Станков. След повече от 3-часова игра на финала се класираха отборите на „Бургас –Юнайтед” и „Имаме воля”. Трети в класирането остана отборът „Чук”.

Турнир по мини футбол бе проведен и на новоизграденото игрище в Каблешково. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков даде първия съдийски сигнал. Спортната надпревара бе организирана от структурата на партията в община Поморие. 8 отбора със запалянковци от всички възрасти премериха сили на терена. Турнирът продължи през целия ден, а събралата се публика подкрепяше своите любимци. След оспорвани срещи, които по регламент се проведоха в две полувремена от по 15 минути, бяха обявени и най-добрите във футболната надпревара. На първо място се класира отборът на ГЕРБ. Второто място заслужиха момчетата от „Дъбник”, а почетното трето място беше отредено за СО2.

„За нас развитието на спорта винаги е било приоритет и резултатите от работата ни в тази посока са видими. През март тази година бе открито игрището в Каблешково, където проведохме турнира по мини футбол. Предстои в близост до него да бъдат изградени фитнес уреди на открито, парк и детски кът за децата в града”, сподели Иван Вълков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA