Какво ще предприеме Димчо Михалевски след срещата му с поморийци?/видео/

„Има доста неща, които не са решени в областта на туристическия бранш. Веднага ще сигнализирам на министърката на МРРБ, че тези които държат плажовете не са ги подготвили към настоящия момент, а практически сезона започва”, заяви в специално интервю за RadioMilena.com кандидат-народния представител от Коалиция за България – Димчо Михалевски.
На среща с туристическия бранш в Поморие стана ясно, че хотелиери и туроператори са изразили тревога от липсата на елементарни условия по плажовете.
„Коментирахме проблеми свързани с данъчната тежест, местните данъци и такси, които значително са увеличени, въобще цялата регулация, лицензиционен, разрешителен режим, който е наложила държавата върху хотелиерите и излишното увеличение на административното, данъчното бреме, местните такси. Това води до допълнителни разходи, а същевременно приходите, които трябва да се увеличават, се увеличават с три пъти по-малка скорост”, коментира Михалевски и добави, че за него този раговор е бил изключително ползотворен.
Тъй като хотелиерите най-добре усещат всичко върху гърба си след изборите, през втората половина на месец май, ще бъде направена карта на всичките ненужни административни и бюрократични тежести за да бъдат премахнати и по този начин облекчен бизнеса.

Цялото интервю тук: