Христо Монов: Абсурдно е човек с ампутиран крайник да се явява на ТЕЛК всяка година

Социалистите дариха 800лв. за да може Клуба на инвалида да плати сметките си за ток

 

hristo_monovКандидатите за народни представители от листата на Коалиция за България за 2 МИР Бургас Христо Монов и Павел Маринов се срещнаха с представители на Съюза на слепите, с онкоболни, инвалиди и майки на деца с увреждания. „Ще правим редовни срещи с Вас, за да сме във връзка непрекъснато и да сме наясно какви са резултатите от работата ни“, каза Христо Монов. Кандидатите за народни представители от КБ дариха 800лв. на Клуба на инвалидите, с които да бъдат заплатени сметките за ток.

 

„Икономиката, която е двигателя на едно общество трябва да е социална. Да се развива на базата на солидарността и общия интерес, да спрат неолибералните експерименти. Примери за социална икономика са предприятията за хора с увреждания. Много от тях имат отлична квалификация и висока трудоспособност, но нямат реализация“, коментира Христо Монов.

 

„Поели сме ангажимент да се преразгледа работата на ТЕЛК – овете. В много от случаите се бавят решенията на комисиите и нуждаещите се не получават навреме пенсията си“, каза още кандидатът за депутат.„Абсурдно е човек с ампутиран крайник да се явява на ТЕЛК всяка година”, категоричен бе Монов.

 

При среща с представителите на Съюза на слепите бе приет Меморандум до партиите, участващи в изборите за 42 – ро Народно събрание. В него се настоява за ускоряване на процеса на адаптация на националното законодателство към духа и нормата на Конституцията на ООН за правата на хората с увреждания и осигурявана на необходимия публичен ресурс за гарантиране социалното включване на хората със специфични възможности, устойчиво нарастване на доходите на хората с нарушено зрение, формиране на стратегия за заетост на хората с увреждания и създаване на действащи механизми за контрол и намаляване на цените на лекарствата, създаване на комуникативна среда, осигуряване на всеобхватна подкрепа на семейства, отглеждащи деца с нарушено зрение и др.