На 10-12 май ще се проведе ветроходна регата “Черноморец Бургас”

В Светлата седмица след Великден ще се проведе традиционната регата „Черноморец Бургас”. Всички бургазлии, които пропуснаха да се насладят на морето през празничните дни, могат да наваксат в края на седмицата – 10-12 май.

В петък, 10 май, ще стартират ветроходните гонки в олимпийските и детско – юношеските класове. В регата „Черноморец Бургас”, която дава точки за националната ранглиста, ще се състезават около 100 лодки в класовете Оптимист, Лазер, Кадет, 420, 470 и Фин. Събитието се организира от едноименния клуб, със съдействието на Община Бургас.

Атрактивното морско събитие ще може да се наблюдава от Терасата и Морското казино, където ще бъде разположен подвижният офис на регатата и децата, желаещи да се занимават с ветроходство, ще получат информация кога и как да се включат в тренировките.

На територията на Яхт клуба ежедневно ще се провежда и „Регата на въже” – изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаска фотографска общност. Състезанието може да бъде отразено и от медиите от лодки в морето.

Главен съдия на регата „Черноморец Бургас” 2013 ще бъде Евгени Мавродиев, член на ръководството на Регионалната ветроходна съдийска колегия, а Жури ще бъдат експерти от Варна, София и Бургас.