Коалиция за България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица

Подкрепа за увеличаване на външните инвестиции и подобряване имиджа на България в Европа, гарантира държавният секретар на австрийското финансово министерство 

 

България ще приложи австрийският опит за овладяване и намаляване на  младежката безработица, както и за изграждане на подкрепени от държавата професионални образователни центрове с високотехнологично оборудване за квалификация на кадри. За това се договориха на работна закуска тази сутрин в Бургас водачът на листата на Коалиция за България за ІІ-ри МИР  инж. Димчо Михалевски и държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андеас Шидер в присъствието на посланика на Австрия в България н. пр. Герхард Райвигер. В разговорите участваха и кандидат-депутатите от КБ Христо Монов, Атанас Зафиров и Мартин Павлов. БСП има конкретна програма за реализиране на младите хора, чрез гарантирано първо работно място, която се финансира с европейски средства, заяви водачът на червената листа.

Като членове на едно и също политическо семейство – Партията на европейските социалисти, Михалевски и Шидер се договориха за активно взаимодействие в реализацията на конкретни и практически насочени инициативи за привличане на инвестиции в България, създаване на работни места и ръст на доходите на хората.  Участниците в работната закуска предложиха практически насочен и тесен контакт с австрийски инвеститори,  на базата на реални инвестиционни намерения за строеж на нови предприятия в България.

Коментирана бе и полезната инициатива за изпращане на австрийски пенсионери на почивка в Бургаска област.  Договорено бе увеличение на туристите от Австрия, което ще доведе до ръст на туристите в южното Черноморие и увеличаване на приходите за българския бизнес.

На срещата днес бе коментирана и спешната необходимост от подобряване имиджа на България в чужбина след последните скандални разкрития, поставящи под съмнение правовия ред и ефективността на съдебната система.

Г-н Шидер е на посещение в Бургас  за участие в пролетната среща на пенсионерите социалдемократи от Австрия.